Ceasca de sanatate

Către:


Ceașca de sănătate / Cocteilul de mere, o băutură tonică tradiţională
Ceașca de sănătate / Cocteilul de mere, o băutură tonică tradiţională
"Un măr pe zi ţine doctorul departe de casă" este un fapt dovedit de medicina alternativă. Dintre fructele autohtone, acest fruct este un uriaș depozit de nutrienţi.

De atuurile lui, care fortifică sistemul imunitar, pot beneficia persoanele de orice vârstă: copiii anemici, convalescenţii și toate categoriile profesionale care muncesc contracronometru.

„La evenimente de familie și la sărbătorile tradiţionale cocteiul de mere este o băutură renumită și apreciată atât pentru aromă, cât și pentru efectul revigorant. Savurând un cocteil de mere, beneficiem de cei mai buni nutrienţii conţinuţi de fruct: taninuri, zaharuri, vitamine (A, B3, C, PP), pectină, un remediu sigur împotriva colesterolului, acizi organici și minerale precum potasiul, fosforul și calciul", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie și nutriţie.
Mărul are efecte deosebite în afecţiunile cardiovasculare, fiind un factor de reducere a colesterolului, influenţând, totodată în bine, tensiunea arterială, evoluţia edemelor cardio-renale și a ateroscleroza. Mărul este considerat un tonic excelent în caz de oboseală fizică și intelectuală, având o mare valoare calorică - 128 calorii/100 g mere.
Nutriţioniștii îl recomandă într-o varietate de afecţiuni- de la colibaciloză, reumatism, litiază urică și până la insomnii sau stări febrile. Despre acest fruct miraculos s-au scris sute și sute de studii și cercetările continuă.

Reţeta săptămânii
Cocteil de mere

Mod de preparare

Ingrediente: 10 mere mai dulci, 4 linguri de miere, o linguriţă rasă cu scorţișoară, 10 cuișoare măcinate, 2 pliculeţe cu vanilie și sucul unei lămâi.

Preparare: Merele curăţate și tăiate cubuleţe se mixează. În sucul obţinut se adaugă celelalte ingrediente, mestecându-se cu o lingură de lemn. Cocteiul se toarnă într-un bol și se servește înaintea mesei. Opţional se adaugă și o linguriţă - două de rom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu