Plangere respinsa


Un tribunal din Israel a RESPINS plangerea parintilor unei americance UCISE de un buldozer al armatei in 2003 (VIDEO)

autor: FrontPress 29.08.2012
Un tribunal israelian a respins marti o plangere in civil depusa de parintii pacifistei americane Rachel Corrie, ucisa in 2003 de un buldozer militar israelian in timpul unei manifestatii, relateaza AFP.
“Am ajuns la concluzia ca nu a exista o neglijenta din partea soferului buldozerului”, a afirmat judecatorul Oded Gershon, care a citit verdictul in fata tribunalului districtual din Haifa, in nordul Israelului. Judecatorul a afirmat ca ancheta politiei militare a fost realizata corect.
Parintii lui Rachel Corrie, Craig si Cindy, au venit din Statele Unite pentru a asista la audieri si au asculta sentinta cu ajutorul unui translator, alaturi de 50 de prieteni si simpatizanti.
Rachel Corrie, 23 de ani, a fost zdrobita in data de 16 martie 2003 sub senilele unui buldozer al armatei in conditiile in care tanara se opunea, alaturi de alti membri ai Miscarii Internationale de Solidaritate, distrugerii unei locuinte palestiniene din Rafah (sudul Fasiei Gaza).
Martori, pacifisti si palestinieni au afirmat ca buldozerul a trecut in mod intentionat peste ea. Ei spun ca manifestau de peste doua ore si ca militantii putea fi vazuti cu usurinta de soferul buldozerului.
Potrivit rezultatului ancehetei efectuate de armata, Rachel Corrie a fost ucisa “in momentul in care perturba operatiuni efectuate pe un teren de buldozere” militare. Procurorul general militar a inchis dosarul in 2003. Nicio masura disciplinara nu a fost luata.
Contestand decizia armatei, familia a depus in martie 2010 o plangere in civil impotriva Israelului si a ministerului Apararii, solicitand o despagubire simbolica de un dolar. De pe HotNews
Interviu Rachel Corrie 
MOARTEA 
Vezi si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu