Adolescentii care consuma canabis


Adolescentilor care consuma cannabis le scade IQ-ul, ireversibil

autor: FrontPress 29.08.2012
Inteligenţa, capacitatea de atenţie şi memoria adolescenților care consumă cannabis pot fi compromise ireversibil, arată un studiu efectuat pe parcursul a patru decenii, relatează CNN.
Circa 5% din cele 1.000 de persoane monitorizate în cadrul studiului au consumat cannabis cel puţin o dată pe săptămână în adolescenţă sau au fost considerate dependente de acest drog. Pe parcursul înaintării în vârstă (între 13 şi 38 de ani) toți participanții au fost supuşi unei varietăţi de teste psihologice.
Cercetătorii au constatat că IQ-ul persoanelor care au consumat în mod repetat cannabis în adolescenţă a scăzut în perioada analizată cu, în medie, 8 puncte. Renunțarea la consum nu a dus la o creștere a IQ-ului.
„Această cercetare a necesitat un efort ştiinţific uluitor”, a declarat profesorul Terrie Moffitt de la Institutul de Psihiatrie din cadrul King’s College London, unul din autorii studiului.
„Am urmărit aproximativ 1.000 de participanţi, le-am testat capacităţile mentale atunci când erau copii, înainte să încerce cannabis, şi i-am testat apoi 25 de ani mai târziu, după ce unii dintre participanţi deveniseră utilizatori cronici. Voluntarii au fost sinceri cu noi, deoarece au încredere în garanţia de confidenţialitate, astfel că 96% dintre participanţi au rămas înscrişi în studiu până la final”, a spus profesorul.
Marijuana „este periculoasă pentru creierele celor mai tineri de 18 ani”, a explicat cercetătorul. De pe Semnele Timpului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu