Obezitatea


Obezitatea distruge creierul

autor: FrontPress 22.08.2012
Grasimea din jurul taliei are un impact negativ asupra performantelor mentale ale oamenilor, schimbarile metabolice, cresterea nivelului de zahar din sange si al colesterolului fiind cauzele principale.
Studiul care demonstreaza acest lucru a fost publicat in Jurnalul de Neurologie, fiind efectuat pe mai mult de 6.000 de britanici, pe o perioada mai mare de 10 ani, conform BBC.
Participantii aveau intre 35 si 55 de ani, fiind supusi la teste de memorie si de masurare a abilitatilor cognitive de 3 ori in acesti ani. Persoanele obeze si cu schimbari metabolice prezentau un declin cognitiv mai mare fata de persoanele normal ponderale.
Expertii subliniaza faptul ca au cercetat doar functiile cognitive, nu si riscul de dementa. Toti participantii la studiu sunt lucratori ai serviciului public, ceea ce inseamna ca rezultatele nu se pot aplica unei mase mai generale de oameni.
Shirley Cramer, de la centrul de cercetare a bolii Alzheimer din Marea Britanie, spune ca “nu se stie deocamdata clar de ce obezitatea si perturbarile metabolice duc la o proasta functionare a creierului, dar este important sa fie facute mai multe cercetari bazate pe aceasta asociere”.
Studiile din trecut arata ca un stil de viata sanatos, cu sport regulat, fara tutun si o presiune sanguina tinuta in control poate de asemenea sa previna dementa si declinul cerebral. De Andrada Avram – Ziare.com
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu