Visul Iranului s-a implinit !!!

Visul Iranului s-a implinit: Un ziar belgian a sters Israelul de pe harta

autor: FrontPress 29.12.2011
Evreii din Belgia au acuzat cotidianul francofon Le Soir de “delegitimizarea” Israelului, publicând la un articol despre revoltele din lumea arabă o hartă a Orientului Mijlociu pe care nu apărea numele statului sionist, ci doar Autoritatea Palestiniană. Reprezentanţii ziarului au declarat că eroarea a fost în mod incontestabil o greşeală, dar în acelaşi timp au catalogat acuzaţiile ca fiind “scandaloase şi insultătoare”. 
Le Soir a şters “din greşeală” Israelul de pe hartă
Într-un comunicat remis miercuri presei de CCOJB, o asociaţie umbrelă a organizaţiilor evreieşti din Belgia, a fost exprimat regretul că “încă o dată Le Soir delegitimizează Israelul publicând timp de două zile consecutive o hartă a Orientului Mijlociu care ignoră pur şi simplu existenţa statului Israel”. “În plus, cuvintele ‘Autoritatea Palestiniană’ au fost puse în locul Israelului. CCOJB condamnă această dublă abatere de la adevăr şi de la rigurozitatea informaţiei”, se mai arată în comunicat.
Editorialistul şef Didier Hamman a reacţionat la aceste acuzaţii recunoscând greşeala şi cerându-şi scuze. A ţinut însă să mai precizeze că a fost “şocat şi insultat” de criticile comunităţii evreieşti, prin insinuarea faptului că scăparea ar fi fost un gest intenţionat. Sursa: FrontPress.ro
Home | »
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu