Nu as fi votat abolirea legii SEGREGARII RASIALE

Congresman texan: Eu NU as fi votat legea care a abolit SEGREGAREA RASIALA

autor: FrontPress 27.12.2011
Congresmanul texan Ron Paul, unul dintre liderii republicani care se luptă pentru o nominalizare a partidului la candidatura pentru funcţia de preşedinte al ţării împotriva democratului Obama, s-a remarcat din nou în campania electorală internă. După ce a cerut închiderea bazelor militare americane de pe mapamond, stoparea ajutorului de miliarde de dolari acordat anual Israelului şi după ce a afirmat că se opune înăspririi sancţiunilor asupra Iranului, a stârnit din nou atenţia presei de peste ocean după ce a început să fie suţinut făţiş de diverse organizaţii naţionaliste radicale şi după ce au fost readuse la suprafaţă unele declaraţii mai vechi, considerate “rasiste”.
The American Free Press, un site care comercializează cărţi precum “Marşul Titanilor: O istorie a Rasei Albe”, îndeamnă abonaţii să răspândească discursurile lui Ron Paul şi să îl ajute pe acesta să obţină nominalizarea partidului. Deasemenea, Don Black, coordonatorul Stormfront, un cunoscut forum al militanţilor pentru drepturile albilor din SUA, a declarat că el împreună cu alţi camarazi s-au înrolat ca voluntari de campanie pentru congresmanul republican. Miliţia cetăţenească din Montana, o altă grupare controversată, a anunţat că îl sprijină pe Ron Paul în lupta contra “tiraniei guvernului federal”.
Întrebat cum comentează sprijinul acestor organizaţii, Ron Paul a declarat vineri într-un interviu că acceptă susţinerea lor dar că nu este “fericit” de situaţia creată. “Dacă susţin cadidatura mea, înseamnă că susţin ceea ce spun şi fac eu. Nu are legătură cu ce spun şi ce fac ei”, a spus politicianul de 76 de ani, doctor ginecolog de profesie.
Acesta mai este sprijinit şi de mişcarea libertariană, care l-a şi propulsat pe Ron Paul în atenţia publicului în anii ’80. Libertarienii americani cred cu tărie în limitarea puterilor guvernului federal, reducerea taxelor şi acordarea de puteri sporite instituţiilor locale, comunitare. Aceştia mai cer consolidarea libertăţilor cetăţeneşti, cu orice risc.
Sprijinul albilor tradiţionalişti de care se bucură Ron Paul este întărit de mai  multe declaraţii controversate ale acestuia. De exemplu, în luna mai el a declarat într-un interviu pentru MSNBC că nu ar fi votat legea drepturilor civile din 1964 care a interzis segregarea rasială. Acesta a spus că intenţiile au fost bune dar că legea încalcă convingerile lui conform cărora guvernul nu ar trebui să dicteze comportamentul şi conduita oamenilor.
Presa americană a mai scos la suprafaţă şi alte afirmaţii incorecte politic, parte a unui newsletter ţinut de Ron Paul în anii ’90. Acesta susţinea făţiş miliţiile cetăţeneşti în lupta lor împotriva puterii federale şi milita pentru înarmarea populaţiei, “un drept natural” al fiecărui individ. Deasemenea a fost abordată şi o temă tabu, precum dispariţia majorităţii albe din Statele Unite. Ron Paul a declarat însă că majoritatea textelor din newsletter au fost scrise de colaboratorii săi şi că nu este de acord cu multe opinii exprimate în acele articole. Sursa: FrontPress.ro
«

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu