"Partidul te vrea tuns roachere"

Campania “partidul te vrea tuns roachere”, varianta indoneziana (GALERIE FOTO)

autor: FrontPress 15.12.2011
Câteva zeci de rockeri şi punkişti au fost raşi în cap şi toţi cerceii le-au fost confiscaţi după ce poliţia din Indonezia a stabilit că aceştia ar reprezenta “o ameninţare la adresa valorilor islamice”. Cei 59 de tineri şi 6 fete au rămas şi fără tricourile negre, lanţurile sau brăţările specifice culturii punk-rock, scrie cotidianul britanic Daily Mail. Deasemenea cu toţii au fost dezbrăcaţi şi puşi să intre într-un lac cu scopul “curăţirii spirituale”.
În plus, cei 65 de tineri au fost trimişi timp de zece zile la o academie de poliţie pentru a beneficia de un consult psihologic de specialitate şi îndrumare spirituală. Abia după ce vor termina acest “tratament” se vor putea întoarce la casele lor.
Cu toţii au fost arestaţi sâmbătă după un concert rock din Banda Aceh.
Această acţiune face parte din eforturile autorităţilor din regiunea nordică Aceh de a impune un sistem strict de valori islamice. Indonezia este un stat asiatic musulman secular de 240 de milioane de locuitori. În provincia autonomă Aceh musulmanii deţin majoritatea absolută şi astfel regiunea a devenit singura unitate teritorial-administrativă unde a fost impusă legea islamică (Sharia).
“Nu torturăm pe nimeni. Nu încălcăm drepturile omului. Încercăm doar să-i aducem pe calea ce bună”, a declarat inspectorul şef de poliţie Iskandar Hasan. Sursa: FrontPress.ro
H

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu