Complex istoric " nazist " reabilitat

Germania: Complex istoric “nazist” reabilitat cu milioane de euro din fonduri publice 

autor: FrontPress 30.12.2011
Autorităţile landului vestic North Rhine-Westphalia vor investi milioane de euro într-un plan de transformare a unei foste şcoli de elită din perioada naţional-socialistă într-o atracţie turistică. Peste 32 de miloane de euro vor fi cheltuiţi pentru realizarea acestui obiectiv, care va include un restaurant şi spaţii expoziţionale despre istoria complexului şi despre întrega regiune. Termenul de finalizare al lucrărilor este anul 2014.
Precedentele tentative de reabilitare a unuia dintre cele mai mari complexe arhitecturale din perioada naţional-socialistă care au rămas aproape intacte până în prezent au eşuat din lipsă de fonduri. Acum autorităţile speră ca investiţia masivă efectuată din bani publici va atrage şi investitori privaţi.
Ordensburg Vogelsang a fost un centru educaţional prestigios destinat tinerilor naţional-socialişti din cel de al Treilea Recih. La această şcoală de partid, construită într-o zonă retrasă din Parcul naţional Eifel, erau trimişi în special copiii elitei conducătoare a Germaniei.
După terminarea celui de al doilea război mondial, complexul a fost transformat într-un centru de antrenament al armatei belgiene. În 2005 a fost înapoiat statului german şi de atunci a fost deschis vizitatorilor. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu