130 de informatori

130 de informatori in randul celui mai mare partid nationalist din Germania!

autor: FrontPress 13.12.2011
Conform publicaţiei Der Spiegel, serviciile secrete ar avea infiltraţi în rândurile Partidului Naţional-Democrat German (NPD) în jur de 130 de informatori activi, dintre care 10 ar deţine poziţii de conducere.
Această dezvăluire ar putea să împiedice o posibilă scoatere în afara legii a partidului care funcţionează încă din 1964 şi are reprezentanţi în două parlamente regionale. Ultima tentativă guvernamentală de interzicere a NPD-ului a fost în 2003, atunci Curtea Supremă de Justiţie respingând cazul pe motiv că multe dintre acuzaţii se bazau pe date şi declaraţii oferite de informatori infiltraţi în funcţii de conducere, care numai de obiectivitate nu puteau fi bănuiţi.
Din acest motiv, ministrul de justiţie a declarat că are serioase îndoieli în privinţa şanselor de reuşită ale unei noi tentative de scoatere în afara legii a NPD-ului. În plus, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger consideră că un eventual nou eşec ar fi “un dezastru”, deoarece partidul ar creşte în popularitate.
Cu toate acestea, premierul Bavariei consideră absolut necesară interzicerea formaţiunii naţionaliste, mai ales acum pe fondul încercărilor disperate din ultima vreme a autorităţilor de identificare a unor posibile legături între unii membri ai NPD-ului şi celula teroristă Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), responsabilă de asasinarea în ultimii zece ani a mai multor imigranţi şi a unei poliţiste. Acest fapt le-ar acorda pretextul mult dorit de a scoate de pe scena politică un partid în ascensiune, mai ales în regiunile estice ale ţării. Sursa: FrontPress.ro
«

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu