A murit cantaretul favorit al lui Hitler la 108 ani !

 

Cel mai batran cantaret din lume si unul din favoritii lui Adolf Hitler a murit in Ajun la 108 ani

autor: FrontPress 26.12.2011
Johannes Heesters, un cunoscut solist de operetă de origine olandeză, a decedat sâmbătă la vârsta de 108 ani. Artistul, unul dintre favoriţii fostului cancelar german Adolf Hitler, a fost desemnat în 1997 de oficialii Cărţii Recordurilor drept cel mai în vârstă căntăreţ şi actor din lume care încă urcă pe scenă.
S-a născut în 1903 în Olanda şi a cunoscut gloria datorită regimului naţional-socialist din Germania, debutând pe scenele celui de al Treilea Reich la începutul anilor ’30. A fost chiar acuzat de un ziarist în urmă cu câţiva ani că a cântat în faţa trupelor SS în lagărul de muncă de la Dachau, în Bavaria, în 1941. Acesta s-a apărat şi a spus că ar fi fost forţat să efectueze acea vizită. Cu toate acestea, în urmă cu mai mulţi ani, un post de televiziune olandez a prezentat un material în care artistul declara că “Hitler a fost un tip de treabă”.
Johannes Heesters (stânga) a fost acuzat de colaboraţionism cu regimul naţional-socialist
De-a lungul carierei a interpretat roluri în numeroase filme şi piese de teatru în ţările germanofone. Heessters a jucat de nu mai puţin de 1.600 de ori într-unul din principalele roluri ale operetei “Văduva veselă”, a compozitorulului austriac Franz Lehar.
Din cauza trecutului său controversat, când după zeci de ani a concertat în 2008 în Olanda, la 105 ani, a fost întâmpinat de proteste vehemente. Precedenta sa tentativă de a concerta în faţa compatrioţilor săi, în 1963, s-a soldat cu un eşec usturător, publicul unui teatru din Amsterdam întâmpinându-l ironic cu braţul drept ridicat. Sursa: FrontPress.ro
H

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu