John Onoje acuzat

Africanul de dincolo de Prut care vrea unirea cu Romania. John Onoje, acuzat ca “distruge statalitatea Republicii Moldova”

autor: FrontPress 14.12.2011
A fugit de războiul civil din Sierra Leone acum 12 ani, s-a refugiat în Republica Moldova, a protestat în stradă că nu are drept de vot, iar după ce a devenit cetăţean moldovean a început să militeze pentru unirea cu România.
John Onoje vinde ziare în Piaţa Centrală din Chişinău, iar în timpul liber agită spiritele. A protestat în faţa poştei de unde îşi ridică ziarele pentru că o funcţionară i-a sugerat să se întoarcă înapoi în Africa. La sfârşitul lunii trecute îi fugărea în stradă pe miniştrii Afacerilor Externe din Moldova şi din Rusia, cerând retragerea trupelor ruseşti din Transnistria. De 1 Decembrie mărşăluia pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău înfăşurat în stagul României.
Onoje s-a afirmat însă la începutul anului, când putea fi văzut fluierând şi purtând o pancartă cu mesajul: “Vreau să votez”. La acea vreme încă nu primise cetăţenia moldoveană şi îl supăra faptul că nu va putea vota. La presiunile sale, mediatizate şi de presa din Moldova, a reuşit în cele din urmă să devină modlovean cu acte în regulă.
John Onoje este acum un cetăţean implicat politic. Vrea să devină preşedintele Moldovei. A efectuat în acest scop chiar şi vizita medicală obligatorie, însă nu a reuşit să strângă voturile necesare pentru a candida. Spune că are sprijinul liberalilor, chit că liberalii de peste Prut neagă.
În schimb, Onoje a devenit un subiect de discuţie pe Facebook, unde are mai mulţi susţinători. Deşi mulţi îl iau în râs, Onoje a reuşit să devină suficient de incomod pentru a genera reacţii chiar din partea politicienilor pe care îi blamează.
Zilele trecute, într-o emisiune la PublikaTV, preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova, Victor Şelin, se arăta indignat că Onoje a obţinut cetăţenia şi afirma că moldo-africanul este un pericol la adresa statalităţii!
“În primul rând, fostul preşedinte interimar Mihai Ghimpu a încălcat legea. Asta pentru că nu a verificat mai serios motivele care au permis acordarea cetăţeniei. În al doilea rând, declaraţiile anticonstituţionale ale lui Onoje sunt îndreptate spre distrugerea statalităţii Republicii Moldova”, spunea Şelin, care suspetează că Onoje este de fapt omul liberalilor.
Social democraţii spun că vor face tot ce pot pentru a-i retrage lui cetăţenia lui Onoje, care deja este poreclit de simpatizanţii săi “Obama de Moldova“. De pe Jurnalul National
Trucaj

http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu