Revolutia a fost cea mai mare escrocherie

Ion Cristoiu: Revolutia fost cea mai mare escrocherie pusa la cale de Ion Iliescu pentru a-si conserva puterea

autor: FrontPress 23.12.2011
Cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu l-a atacat dur pe fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, în care povesteşte cum “şi-a petrecut Revoluţia”. 
“A fost cea mai mare escrocherie pusă la cale de Ion Iliescu pentru a-şi conserva puterea. Îmi este tot mai clar acum, şi probabil că va veni un moment al bilanţului, că Ion Iliescu a fost o catastrofă pentru România, şi asta nu pentru că era comunist. Ci pentru că era oportunist. Ar fi făcut orice. De altfel, el a inventat chiar şi Revoluţia ca să-şi ascundă morţii! Dacă ar fi fost un comunist autentic, el ar fi demisionat în aprilie – mai ’90 când se profila deja venirea democraţiei şi la noi. Pentru a rămâne la putere el a acceptat orice compromis. Nu am fost nici comunişti, nici cu ruşii, nici cu Occidentul, totul a fost subordonat dorinţei lui Iliescu de a rămâne la putere. Iar una dintre categoriile care a fost de la început privilegiată, ca să nu-l doară capul, a fost cea a revoluţionarilor. De fiecare dată ei ieşeau în stradă, spărgeau geamuri, ocupau Piaţa Universităţii”, a spus Ion Cristoiu, care a declarat că în 1989 era redactor şef la revista Teatru, un lunar al Consiliului Culturii si Educaţiei Socialiste.
1989: “O lovitură de stat mascată de o aşa zisă revoltă populară”
Întrebat de reporter dacă evenimentele din 1989 au fost o lovitură de stat sau o revoluţie, Ion Cristoiu răspunde că “o revoluţie presupune un grup care se organizează, care antrenează masele să iasă în stradă după un plan stabilit, are un program, pune mâna pe putere şi înlătură un regim şi îl înlocuieşte cu altul”. “În cazul lui Decembrie ’89 nu s-a întâmplat aşa, regimul comunist a rămas în formă neocomunistă. Ulterior a fost un fel de revoluţie spre capitalism, dar la început a fost o lovitură de stat pusă la cale de Moscova care l-a înlăturat pe Ceauşescu şi l-a pus, în locul lui pe un perestroikist, pe Ion Iliescu. Eu cred că în Decembrie ’89 a fost o lovitură de stat mascată de o aşa zisă revoltă populară”, a continuat acesta.
“Când l-am văzut pe Ion Iliescu mi-am dat seama că e o piesă. Trebuie să spun că încă de pe vremea aceea eram analist politic, dar eram numai pentru mine! Eram un foarte bun cunoscător al politicii comuniste. Şi atunci mi-am dat seama, era clar: tovarăşul Ceauşescu a fost înlocuit cu tovarăşul Iliescu. Deci sunt tot ai noştri!”, a mai povestit Cristoiu. Sursa: FrontPress.ro
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu