Atentat terorist in ITALIA

Atentat terorist comis de ANARHISTI in Italia

autor: FrontPress 
“Terorismul roşu” este încă în actualitate în Italia, deşi a rămas totuşi doar o umbră a fenomenului din anii ’70 şi ’80. Cel mai recent atentat din peninsulă, comis cu ajutorul unui colet-capcană, a fost revendicat vineri de gruparea “Federaţia Informală Anarhistă”  (Federazione Anarchica Informale – FAI). În urma exploziei a fost rănit directorul general al agenţiei care se ocupă de colectarea impozitelor în Italia.
Directorul Equitalia, Marco Cuccagna, a fost operat, fiind rănit în urma exploziei la un braţ şi la nivelul feţei de mai multe tăieturi provocate de cioburi de sticlă.
Aceeaşi organizaţie radicală a revendicat miercuri, de data aceasta la Frankfurt, trimiterea unei scrisori-capcană conţinând 50 de grame de exploziv lui Josef Ackermann, preşedintele celei mai importante bănci germane, Deutsche Bank. De această dată scrisoarea a fost descoperită la timp de autorităţi.
FAI este o organizaţie teroristă umbrelă pentru mai multe celule anarhiste radicale. Membrii FAI se opun atât sistemului capitalist actual, cât şi marxismului, care este privit ca o altă formă de opresiune a poporului. Cu toate acestea, conform autorităţilor, există o alianţă între anarhişi şi teroriştii comunişti de la Noile Brigăzi Roşii. În ultimii 10 ani, FAI a revendicat mai multe atentate cu bombă, care până în prezent nu s-au soldat cu pierderi de vieţi omeneşti.
Cercetările Europol indică o intensificare a activităţilor celulelor teroriste de stânga, mai cu seamă în sudul continentului, în ţări precum Spania, Grecia sau Italia. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu