Ilie Nastase: Cand va merge Romania mai bine ?????

Ilie Nastase: “Stiti cand va merge bine Romania? Cand UDMR-ul n-o sa mai fie la putere!”

autor: FrontPress 19.12.2011
Dupa ce la inceputul lunii decembrie fostul mare jucator de tenis Ilie Nastase a cerut expulzarea extremistului maghiar Laszlo Tokes din cauza unor declaratii provocatoare ale acestuia, prin care cerea chiar de Ziua Nationala a Romaniei acordarea de autonomie teritoriala pe criterii etnice maghiarilor din Transilvania, a revenit duminica cu alte reactii publice contondente, de data aceasta in legatura cu incidentul intonarii imnului Ungariei de catre jucatorii nationalei de hochei pe gheata. Deasemenea, fostul sportiv a vorbit si despre confuzia pe care o fac italienii intre romani si tigani.
“Daca eram colegul lor, in acel moment eu ieseam de pe gheata. Daca vor sa cante imnul Ungariei, s-o faca la ei acolo, dar nu in tricoul echipei nationale a Romaniei. Macar opinia publica trebuie sa ia atitudine, daca cei din staff-ul federatiei sau a Comitetului Olimpic Roman nu fac nimic. Dar, asa sunt oamenii de pe la noi, nepasatori, insensibili. Mi-aduc aminte ca, in urma cu cativa ani, am asistat la un meci de handbal feminin la Budapesta, Ungaria – Romania, cand au fost unii prin tribune care si-au dat pantalonii jos. O sa ajungem ca astia sa-si puna steagul Ungariei pe Arcul de Triumf iar noi sa nu facem nimic. Pentru ca asa sunt oamenii de pe la noi, insensibili. N-am mai vazut nicaieri prin lume ca o minoritate, precum cea a ungurilor, sa aiba atatea drepturi cum au la noi. Eu am mai zis, dar pe mine nu ma asculta nimeni, de ce noi, romanii, n-avem aceleasi drepturi la Budapesta? Stiti cand va merge bine Romania? Cand UDMR-ul n-o sa mai fie la putere!”, a afirmat Nastase pentru Adevarul, comentand gestul hocheistilor romani de nationalitate maghiara care inaintea partidei jucate la Miercurea Ciuc cu tara vecina au cantat imnul Ungariei si au tacut cand a fost intonat imnul Romaniei.
Ilie Nastase a mai comentat la Romania TV si pe tema subiectului confuziei pe care o fac italienii cand vorbesc despre tigani si romani. El a mentionat ca nu este deranjat de faptul ca italienii au folosit apelativul “tigan” la adresa sa, deoarece aceasta este imaginea romanilor in presa din pensinsula. “Mutu si Chivu sunt facuti tigani in presa italiana mereu, cam pe toti romanii ne fac asa. Nu cred ca italienii gandesc asa. E ca si cum as spune eu ca toti italienii sunt mafioti”, a afirmat Nastase. Sursa: FrontPress.ro
«

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu