Cine nu munceste, nu mananca !

Modelul SATULUI NATIONALIST: Cine nu munceste, nu mananca!

autor: FrontPress 09.12.2011
Primarul din Gyongyospata, un sat din Ungaria cu puţin sub 3.000 de locuitori, a decis să înăsprească condiţiile în care se acordă ajutoarele sociale. Edilul este membru al partidului naţionalist Jobbik şi măsura sa vizează în primul rând comunitatea ţigănească.
Conform AFP, iniţiativa vine în condiţiile în care oricum guvernul conservator condus de Viktor Orban a redus sensibil şi valoarea şi durata pentru care se acordă ajutorul de somaj: de la 120% la 100% din salariul minim pe economie, fixat la circa 80.000 de forinti (280 euro), şi de la 270 la 90 de zile.
Iniţiativa primarului a bucurat gospodarii satului, care îşi câştigă existenţa din muncă cinstită. Cei care au avut cel mai mult suferit de pe urma deciziei inedite au fost ţiganii, care alcătuiesc o comunitate locală numeroasă, de aproximativ 450 de persoane.
Astfel, la Gyongyospata, în jur de 80 de ţigani şi cinci unguri vor fi obligaţi să presteze diverse munci în folosul comunităţii, de la întreţinerea şi curăţarea terenurilor virane şi până la îngrijirea spaţiilor verzi sau menţinerea curăţeniei pe străzi.
Printre cei care l-au criticat pe primarul Oszkar Juhasz s-au numărat reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale stângiste, precum Uniunea maghiară pentru libertăţi civice, care au acuzat că programul este folosit pentru “terorizarea” ţiganilor.
Oszkar Juhasz a câştigat alegerile locale de vara trecută, după ce Gyongyospata a fost în primăvară scena unor tensiuni rasiale între maghiari şi ţigani. Ciocnirile între cele două tabere şi patrulele cetăţeneşti organizate de formaţiunile naţionaliste radicale au ajuns pe prima pagină a ziarelor din ţară şi din afara ganiţelor. Acest lucru a dus la adoptarea unei legi care a interzis astfel de patrule de autoapărare, considerate de guvern ca fiind “organizaţii paramilitare”.
Deasemenea, acum aproximativ două săptămâni primarul naţionalist al satului a fost victima unei tentative de asasinat, fiind împuşcat cu o armă de vânătoare de persoane necunoscute. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu