:: Cu capul in hazna !

Titlu: Cu capul in hazna !
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto:Un job obisnuit la Gradina Zoologica !

Vad ca toata lumea se intreaba mirata:"Vai cum a decazut societatea romaneasca? Societatea civila, care inainte de revolutie exista.
Dar daca ma gindesc bine, dupa cum arata lucrurile pot sa intreb invers.
Nu cum a decazut societatea romaneasca, in special cea civila?
Eu zic cit a jos a fost societatea romaneasca si acum a pasit pe treapta cea mai de jos a societatii.
Asta numai de la revolutie, de la asa zisa democratie in care, au ajuns din haznaua cu rahat toate gunoaiele societatii, cei pe care nu dadea nici un ban nimeni. Cei care erau rebuturile societatii. Cei de care ne rusinam si erau tinuti de societate cu capul in hazna.
Acum au ridicat capul deasupra rahatului si ne stropeste pe toti , agitindu-se si considerindu-ne de o teapa cu ei, ba chiar mai jos.
Asa ca cred, ca eronat spunem a decazut societatea din punct de vedere moral. Nu este asa.
Ei nu faceau parte din societatea morala. Pentru ei a fost aur curat (nu rahat), venirea democratiei adevarate, pentru a arata cit de periculosi sint, cum se catara la suprafata haznalei, imputind tot ce ating, vad, vahduhul curat cu mizeria lor morala, urit mirositoare.
Cu aceasta ocazie, nu se mai delimiteaza moralitatea de scursorile societatii, cei de care trebuie sa ne rusinam caci, ca o caracatita cu tentacolele ei, a cuprins toata Romania si ne-a facut pe toti, una cu haznaua din care au iesit, aceste rebuturi umane.
Viata nu-i facuta din dulcegarii adolescentine. Viata e cruda, nu iarta.Daca nu luam totul in serios si la nivel de tara, uitati unde am ajuns si inca nu sintem pe fundul haznalei.
Nu mai apuca generatia noastra sa mai scoatem capul din hazna.
Degeaba zic eu,
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Un comentariu: