VANGHELION 2010 - LUPEASCA - X I

De unde se vede ca nu e bine sa crezi chiar tot ceea ce vezi.

episodul al XI-lea  LUPEASCA 

Balerina cu ochii cat cepele ramase incremenita cu mana in prohabul…. in prohabul….??? … Regeluuuuui….!!!!!!
-Muicaaaaaaaaa……!!!!! se auzi pana in fundu’ fundului Palatului Regal, azi Muzeu.
-Maiculitzaaaaaaa……!!!!! si o rupse la fuga ca o apucata cu bluza fluturandu-i descheiata.
-Unde fugisi Lupeasco!?
-Lupeascoooooooooo…..!!! Femeia asta nu se mai satura niciodata. Mi-a rupt pantalonii… Las’ c-o s-o prind io’n Portugalia.
-Garzi….!!
-Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarzi…..!!!!! Civilii sarira ca arsi, aruncara tigarile si se repezira toti ca unul. Doi dupa balerina careia ii pusera piedica, o imobilizara si ii pusera bocancii pe grumaz si doi in pas de defilare la rege.
-Scoate mana din sutien, porcule, ca te trimit sa tai stuf in Delta, ma rog, cat a mai ramas..! Sunt general-sublocotenent sub acoperire Elena Udrea! zise gatuit balerina tragand cu o miscare scurta din ciorapi, legitimatiile de CIA, MOSAD, KGB, SCOTLAND YARD, AL QAIDA, MARE MAESTRU MONDIAL AL TUTUROR LOJILOR MASONICE REUNITE CARE S-AU INVENTAT VREODATA SI S-OR MAI INVENTA, MITROPOLITUL DANIEL, PRINCIPESA DUDA, OBAMA-DOUABAME, LASZLO TiOCHiESHi, PRIMVICEPRESEDINTELE COSILIULUI CONSTIPATIEI MONDIALE, DALAI LAMA, FBI, LA CAMORA si alte cateva scise in limbi moarte, probabil PAKAL, MOISE, ARHANGHELU’ GABRIEL si’nca una pe care scria numai ,,EU SUNT CEL CE SUNT” .
-Pe-aia alui Papillon nu v-o dau acum iar de la SRI nu am, ca am lasat-o la vizat, da’ va rup sa moara mama lu’ Stefan cel Mare!!!!
-Baiete, nu te mai uita ca prostu’ si da-mi o mana de ajutor! zise regele Carol. 

Al II-lea, sa fim bine intelesi.
-Sunt plutonier major Capsuna, va rog sa-mi aratati si mie documentele dumneavoastra.
-Tu esti ba, Capsuna? De ce nu esti in Spania? Vrei documente? Ia-le de la Arhiva Nationala a Arhivelor Statului sau de pe unde le-or mai fi pitit astia… S-ar putea sa fie la Magureanu care umbla cu pasaport german pe vase de croaziera... Hai, ajuta-ma sa ma ridic! Da-mi mana!
Plutonierul major Capsuna ii intinse o mana suveranului care o lua si si-o infipse majestuos la loc in umaru-i galonat, apoi se inclina ceremonios si-i multumi .
-Cara-te de-aici, ciungule! O sa primesti pensie de invalid de razboi desi nu ai trecut pe-acolo si daca indraznesti sa marai, ba Capsuna, nevasta-ta o sa primeasca un hectar ca vaduva de razboi, in Voluntari, din averea mea, cum au primit revolutionarii care nici ei nu au prea trecut pe-acolo.
-Sa traiti tovarase, pardon, Majestate! zise ciungul si porni imediat in urmarirea lui Richard Kimble zis si Como il Fugitivo. Regele ii daduse un tel in viata.
De-abia acum calaretul fara cap, mana si cal reusi in sfarsit sa-si depaseasca conditia de biet gaucho Juanito. Era Rege. Si nu orice belerege, ci insusi REGELE, Carol al II-lea al Romaniei, care conform marturiilor din vremea sa putea sa poarte cu mandrie titlul de CALARETUL FARA CAL. Pentru rolul calului Lupeasca putea sa jure cu mana pe Biblie si in fata Mitrocosmopolitului Daniel. Barba-Albastra putea sa-i ceara de-acum autografe… Sau Barba-Rosie? Whatever. 


shoumastgauon!

9 comentarii:

  1. Hehehe,habsburgul suferea de priapism,putea sa sprijine balerinele ca lumea...:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Tashaaaaa... Vaaaaai doamna!:))))
    Hai ca ai fost haioasa!:)))
    Un an bun! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))Ha!Ha!Ha!:))) Rad aici singura de vreo cinci minute! Tare simpatici mai sunteti! :)))
    Hai, La multi ani cu voiosie,
    Ce a fost sa nu mai vie,
    Numai de-a fi veselie,
    Noua bine sa ne fie! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Deh,mai fac si o glumita,ca ,nah!cam atat mi-a mai ramas,fac pe vaduva vesela...:)
    Un an bun si tie....cu multa sanatate si iubire!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oana draga,
    Esti un vulcan de optimism! :)
    Anul acesta sa fie anul cel bun pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum faci tu Tasha de ajungem la simultane? E a doua oara in decurs de probabil o ora cand suntem in acelasi loc, in acelasi timp? Stiu, stiu, nimic nu este intamplator, dar cum se face de se-ntampla?

    RăspundețiȘtergere
  7. Se intampla pur si simplu...eu nu ma intreb niciodata de ce,adevarul este ca mai cred in ceva,in telepatie...poate telepatic iti transmit ca astept un feedback...:)
    Apropos de asta,in tinerete cand nu existau telefoane,aveam o intelegere cu prietenul meu la ora 21.oo seara ne gandim vrmme de 15 minute,unul la celalalt,si vreau sa-ti spun ca functiona,simteam asta parca si unul si altul,simteam ca suntem alaturi,dragostea face minuni....imi amintesc insa ca odata am avut musafiri la acea ora,nu puteam sa-i las singuri...stii ca n-a fost in regula,am simtit ca n-am respectat o intelegere,si i-am scris asta in prima scrisoare pe care i-am trimis-o,rugandu-l sa ma scuze....o sa razi,poate sunt eu mai diferita,ca sa nu zic ciudatica,nu stiu!asta e tot ce pot sa spun,la noi poate simpatia reciproca(eu acum eu vorbesc mai mult in numele meu...;) )

    RăspundețiȘtergere
  8. Tasha, pai ce ne-am face fara umor?! E de nelipsit, zic eu. :)

    Iti multumesc Dan, sa fie un an bun pentru toata lumea! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. De acord cu tine draga Oana....mai facem si haz de necaz....nu ca mi-ar merge mie toate ca pe roate,ca am si eu problemele mele ca orice muritor de rand ,dar macar nu fac atat caz de ele...si trec de la sine...

    RăspundețiȘtergere