VANGHELION 2010 - RADUDA - VI

Actiunea se muta la vanghelion. Apar personaje noi. Dialog intre oase nedomnesti..

VI RADUDA

-Deh, Alteta Serenisima... ma-nvarteam si io p’acii-shea…. Niste somon afiume v-ar aranja? L-am pescuit cu mana mea de pe podul Bridge. E de la Londra. ,,Ptiu duda dracului, tu lipseai! Veni duda ailalta afroamericana sa ni te protapeasca la presedintie… Sa joace alba-neagra la ei acolo in america lor, nu cu d-alde astia ca noi. Ti-o trag!” isi incheie gandul Vanghelie in timp ce alerga ca o sfarleaza pe la bucatarie sa-i dea lui Radu Duda un tacam de argint la pachet.
-Poftiti Majestate, va rog sa serviti! Sa va traiasca conita! ,,rati-ai dracului de regalisti si de comunisti!”
-Bine, baiete! Ia cheile si baga pestele-n portbagaj! Si daca mai pui acolo si-o lada de sampanie te fac primministru! 

,,Primministru pe dracu’ sa te pieptene! Hmmm....da' poate peste cinci de ani o s-ajungi si tu presedinte, ca pe-aici numa' cine nu vrea nu e presedinte! Almanahe…he, he, he! Ah ce-o sa-mi mai fac pantofii cu tine in fiecare dimineata… Si seara! Da’ ia stai! De fapt pot sa numesc cati primi vreau. Lista-i lunga!… Pe Prostanac il fac usier,  pe Iliescu il fac fecior, ii dau manusi albe ca sa nu se vada ca o sa-si muste mainile si-o sa-l trimit sa-mpinga carucioare in gara. Cand ma tinea cu ramolitu’ al batran pe aeroport….. Ca mi s-a uscat limba si ma doare… bine ca mi-am amintit! Sa nu uit sa-i iau mosului o crema de galbenele pentru fund…” 

Show must go on!

5 comentarii:

  1. Hai,ca m-ai binedispus in prima zi de 2010,ca lumea pamfletul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate episoadele sunt legate intre ele si actiunea se-ntampla la un revelion organizat de Vanghelie in Sala Tronului de la Palatul Regal.
    Saru'mana si in 2010! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am bagat de seama,haios totul,ai stil Dane!
    Te pup si te imbratisez in 2010,pentru tot ce-ai facut pentru noi in 2009.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tasha,:)
    Nu stiu cat stil am eu dar tu cu siguranta ai darul prieteniei. Care este.:)
    Si pentru care iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu mare drag,placerea este de partea mea...socializez foarte usor,vreau sa-ti spun ca deja si aici ma saluta vecinii prietenei mele,cred ca figura mea degaja un aer prietenesc...:) desi sa zic asa eu credeam ca nemtii sunt mai reci...:)nu ma asteptam la aceasta atitudine.
    La "Billa "de linga noi(e una mai micuta)fac zilnic cumparaturi,imi zambesc casierele,cred ca se amuza ca ma straduiesc sa le vorbesc asa cum pot,dar o fac ca altfel n-o sa invat niciodata limba.Asa am invatat si ungureste,mergand in Ungaria...ca acasa desi aveam in vecini unguri,nu m-a interesat limba....nevoia te invata,cam asa se spune!

    RăspundețiȘtergere