Candidat la Primaria Sibiu


Locotenentul in rezerva care a protestat in Piata Universitatii va candida la Primaria Sibiu

autor: FrontPress 21.04.2012
Locotenentul în rezervă Alexandru Gheorghe, care a protestat în Piaţa Universităţii din Bucureşti în uniforma militară, va candida ca independent la funcţia de primar al municipiului Sibiu, pe lista Partidului Naţional Democrat Creştin, urmând să îşi depună candidatura în cursul săptămânii viitoare. 
Alexandru Gheorghe a declarat, sâmbătă, că “va face tandem” cu Cornel Lupu, profesor la o facultate din Sibiu, care va candida pe lista PNDC la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.
“Am fost cooptat la rugămintea unor profesori universitari, ofiţeri şi avocaţi să facem o echipă pentru Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu pe listele unui partid care nu a mai fost la putere, Partidul Naţional Democrat Creştin (PNCD). Eu am acceptat să candidez la funcţia de primar al Sibiului pe lista PNDC, ca independent, în sensul în care nu ne-a impus nimeni un program, iar programul îl facem noi. La CJ Sibiu va candida profesorul Cornel Lupu de la o facultate din Sibiu. Candidatura o să mi-o depun săptămâna viitoare”, a spus Alexandru Gheorghe.
Acesta a precizat că nu poate da detalii despre programul său electoral, dar că o va face în curând. PNDC va depune şi o listă de candidaţi pentru Consiliul Local Sibiu. Locotenentul în rezervă a mai spus că a ales să candideze la Sibiu deoarece este originar din acest oraş, iar aici locuiesc şi membri ai familiei sale.
Alexandru Gheorghe şi-a facut apariţia, în ianuarie, îmbrăcat în uniformă militară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, cu declaraţii de susţinere la adresa protestatarilor, afirmând că “s-a săturat de batjocura din această ţară”. El spunea că avea voie de la superiori să meargă doar până la Sibiu, însă a decis să ia trenul până la Bucureşti, asumându-şi toate consecinţele. Ulterior, Alexandru Gheorghe declara că se simte ameninţat şi că nu mai doarme acasă deoarece este urmărit de o maşină neagră.
În urma gestului său, Gheorghe Alexandru a fost găsit vinovat de către Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană de mai multe fapte. Astfel, s-a stabilit că participarea sa, în 23 ianuarie, la mitingul din Piaţa Universităţii, este faptă interzisă de regulile militare.
De asemenea, el a fost găsit vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participării la mitingul din Piaţa Universităţii din Bucureşti, cu nerespectarea prevederilor Regulamentului de ordine interioară în unitate şi Dispoziţia şefului Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor militare.
Totodată, el a fost găsit vinovat pentru neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei în 23 ianuarie, respectiv în Bucureşti.
Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană l-a mai găsit vinovat şi de “acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-media civilă, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii, şi, totodată, furnizarea unor informaţii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcţiei şi a structurii unde se găseşte aceasta”.
Consiliul de judecată, format din cinci ofiţeri, cu grade de la locotenent la comandor, colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru, a propus trecerea în rezervă a acestuia, hotărârea fiind luată în unanimitate.
La sfârşitul lunii februarie, Gheorghe Alexandru a fost trecut în rezervă printr-un ordin semnat de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. De pe Mediafax

4 comentarii:

  1. Emilia Giuvara
    "Acest om intradevar nu merita sa faca parte din armata,de fapt nici nu are fizionomie de militar,seamana mai mult a cofetar,bucatar,sau chiar a ceasornicar.In orice caz se vede clar ca nu are simtul realitatii in decizii date de o anumita situatie.nu are nici macar o imtuitie care sa-l conduca si sa-l fereasca de pericol si de situatiile de neprevazut,iar un militar ca el pe front ar fi o prezenta ridicola fiindca nu este bun nici pentru parada,si desigur ca nu are absolut nici o vocatie pentru gradul de ofiter.In situatia de teren in razboi cred ca doar daca s-ar descalta unul sau mai multi soldati rusi de bocancii militari le-ar pute picioarele de ar fugii Alexandru Gheorghe de ar zice ca au dat rusii cu gaze tosice de lupta,dar se pare ca el este la aviatie si poate de aia l-au trimis acolo ca este cu capul in nori,este ia aer cu militaria,asa ca a ales civilia prin vocatie,fiindca si un civil isi da seama si nu face asa gafe ca un militar sa se amestece in politica,in manifestatii politice.Felicitari conducerii armatei ca l-a dat afara,deci mai exista conducatori in armata care iau decizii corecte !."SUBSCRIU!
    Stai pe turu' tău,măi Gheo!Ce să cauţi tu la Sibiu,păcăliciule?!Ne mergea prea bine şi ne-om fi gîndit să importăm o marionetă...Cu Corvinel Lupu,zici...mda,sacu' şi petecu'!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Anti, totul incepe si se termina la bani. O zi cu sens, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. Llonely, nu cunosc mai mult decat ce s-a spus la tv., nu i-am dat mare importanta, dar vad ca vrea sa se lanseze in politica. Il sfatuieste cineva.
    Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere