Suedia acuzata

Suedia acuzata ca a finantat publicarea unei brosuri antisioniste

autor: FrontPress 21.11.2011
Suedia a finanţat tipărirea unei broşuri antisioniste intitulată “Colonialism şi Apartheid – Ocuparea israeliană în Palestina”, informează publicaţia evreiască Yedioth Ahronoth.
Conform articolului apărut duminică, guvernul din Stockholm a transferat, sub pretextul ajutorului umanitar, aproape 105.000 de dolari americani unei organizaţii suedezo-palestiniene care a folosit banii pentru tipărirea broşurii de 40 de pagini.
În textul incriminat, Israelul este acuzat de adoptarea unei legislaţii rasiste, curăţire etnică, segregare rasială, aplicarea unui regim de apartheid în teritoriile ocupate şi bombardarea caselor locuite de civili palestinieni. În plus, se lansează şi un apel la boicotarea Israelului.
Printre primii care au criticat broşura s-au numărat reprezentanţii comunităţii evreieşti din Suedia.
Deasemenea, ambasadorul Israelului în statul scandinav, Benny Dagan, a avut întâlniri cu parlamentarii din Stockholm, membri ai Asociaţiei de prietenie suedezo-israeliene, cerând stoparea finanţării activităţilor ostile statului evreu.
“Faptul că asemenea texte de propagandă a urii sunt finanţate de guvernul suedez este pur şi simplu scandalos”, a declarat şi Yigal Palmor, purtător de cuvânt al ministerului de externe israelian. Sursa: FrontPress.ro
«
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu