Discursul clar si repetitiv (Azi este SFIRSITUL LUMII ??????)


Foto: Silvia Popovici(1933-1993), sotia lui Maxim Berghianu. Gresit s-a scris pe google ca, a fost sotia lui Cornel Burtica.
Revin la pitipoancele mai tinere si mai batrane de la emisiunile  televiziunilor de nisa. Vorba lor proasta dar, tipata are un afect negativ catastrofal asupra  telespectatorilor. Dau impresia ca, acesta este adevarul absolut.  Cand am pus  pe 7 nov. pe  Ana Pauker am vrut sa va dovedesc cum trebuie intr-un minut si ceva,  cuprinsa esenta in citeva cuvinte rostite retoric. Ati vazut ca  la fiecare propozitie incepea cu  "7 nov. 1917"  si asa mereu ca sa inteleaga tot romanul ca, acesta este data si anul cand ...
Si in anul  cred 1968, cand la noi la Comb.Brazi a venit Maxim Berghianu(n.1933-?) si am fost obligati toti, sa mergem intr-o hala, dintr-o sectie in preajma zilei de  23 august am remarcat aceeasi retorica, vorbea la fel ca Ana Pauker lucru remarcat pana si de mine care eram o adolescenta.  A mentionat numai numele lui Nicolae Ceausescu asta pentru ca, nu incepuse cultul personalitati ( 1971 dupa vizita in Coreea de Nord),  dar vorbea sacadat pentru intelesul tuturor. Sper ca va aduceti aminte ca am scris ca Maxim Berghianu, era sotul actritei Silvia Popovici(1933-1993).
PARANTEZA:Silvia Popovici
A fost căsătorită cu liderul comunist Maxim Berghianu care nu s-a temut de diagnosticul pus de TBC  si cu care a avut o fetita. Sotul ei de profesie tehnician gaz metan, Berghianu a detinut numeroase functii la varful ierarhiei comuniste, printre care cele de presedinte al Comitetului de Stat al Planificarii, ministrul Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe, ajungand in perioada 1981-1989 ministru al Muncii. Sotii Berghianu locuiau intr-o vila din Bulevardul Aviatorilor. Ocrotita de calitatea de sotie a unui tovaras cu functii de raspundere, criticii din domeniu au prezentat-o pe Silvia Popovici ca pe o mare actrita.si dupa 1990 a avut mult de suferit din cauza aceasta. Amza Pelea nu s-a casatorit cu ea din cauza  bolii(TBC).
Aparţinea promoţiei de aur 1956 a teatrului şi filmului românesc. A avut parteneri o întreagă pleiadă de mari şi nepreţuiţi actori ca George Constantin, Constantin Rauţchi, Gheorghe Cozorici, Victor Rebengiuc, Sanda Toma, Emil Botta, într-unul din cele mai strălucite momente ale teatrului românesc. A lucrat cu cei mai importanţi regizori ai timpului ca Vlad Mugur, care i-a fost mentor, Radu Penciulescu, David Esrig, Horea Popescu. A fost admirată şi adorată de public.
AM INCHIS PARANTEZA :)

Trebuie schimbata  aceasta tactica distructiva cu tot felul de pitipoance trecute prin patul tuturor, care vin sa ne tipe,  divagand adevarul. Poporul nu este nici mai prost, nici mai destept, decat acum 40-50 de ani. Cand vrei sa transmiti esenta unor cuvinte cheie, in desfasurarea evenimentelor care ne pot duce la pierzanie, cum s-a dovedit pana acum, trebuie sa fii scurt, repetitiv si la obiect. De aceea am pus-o eu pe Ana Pauker  ca sa se inteleaga ca, acest fel de a vorbi este clar  desemnat( in laboratoarele KGB-iste) pentru intelegerea tuturor. Niciodata nu vor fi intelesi de cei multi, cu putere de vot atita timp cand apare tampe care tipa  si dau impresia ca acesta si numai acesta, este adevarul absolut. Si intrebarea tampita dupa ce a ajuns tara in sapa de lemn ca :" AVETI DOVEZI???
Castigarea terenului de catre comunisti s-a facut pe afirmatii, nu pe  injumatatirea   adevarului sau punerea lui la indoiala.
Pentru a atinge scopul nostru, al unui intreg popor chinuit si la rastriste trebuie sa  facem acest efort  macar la televiziunile de stiri si sa renuntam  la acele fete, fata de care nu avem o obligatie  de la pat, chiar daca nu sunt asa de performante dar, au avut bunavointa si sa  facem minimum efort  pentru a ne face intelesi de toti  oamenii acestui pamant, binecuvintat de Dumnezeu cu bogatii. Caci  oamenilor le ramana in minte, in afara de tipetele  isterice dovedind prostia,  numai machiajul, coafura si  minijupa. Aceste  parasute trebuiesc trimise, la  emisiuni de umor cu titlul "asa nu".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu