Sarutari pasionale(trucaj)


Papa il saruta pasional pe Imamul din Cairo – Campanie publicitara jignitoare marca Benetton 

autor: FrontPress 16.11.2011
Benetton Group, o companie de retail de îmbrăcăminte din Italia, a stârnit un scandal în peninsulă, cauzat de o campanie publicitară controversată. Mierucuri au apărut pe străzile Romei afişe uriaşe cu Papa Benedict al XVI-lea în ipostaze homosexuale, acesta fiind înfăţişat sărutându-l pe gură pe Imamul musulman al oraşului Cairo. Deasemenea, la Milano a apărut un alt afiş la fel de surprinzător: liderul chinez Hu Jintao îl sărută pe gură pe preşedintele american Barack Obama.
În aceleaşi ipostaze mai sunt reprezentaţi canclarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy, Barack Obama şi preşedintele venezuelean Hugo Chavez sau premierul israelian Benjamin Netanyahu şi liderul palestinian Mahmoud Abbas.
Luca Borgomeo, preşedintele unei asociaţii catolice, a cerut imediat îndepărtarea imaginilor jignitoare, unele dintre ele amplasate ostentativ chiar în apropierea Vaticanului.
Toate afişele fac parte din campania “UNHATE”, care a  fost promovată şi în alte ţări, în presa scrisă, în magazinele firmei Benetton sau cu ajutorul internetului.
Vicepreşedintele companiei, Alessandro Benetton, a declarat că posterele sunt “o provocare constructivă” şi au ca scop “oferirea de vizibilitate noţiunii de toleranţă”.
Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vaticanului, a condamnat însă în termeni duri folosirea neautorizată şi “manipulitivă” a Papei într-un trucaj “total de neacceptat”.
“Această campanie arată o gravă lipsă de respect faţă de Papă şi o jignire a sentimentelor religioase ale credincioşilor. Este un exemplu clar de publicitate care violează regulile elementare ale bunului simţ cu scopul de a atrage atenţia oamenilor prin provocări”, consideră preotul.
Acesta a lăsat de înţeles şi că în momentul de faţă se studiază posibilitatea unor acţiuni în instanţă. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu