2007: Indepartarea bustului lui Ion Antonescu din curtea bisericii “Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Bucuresti, ctitorie a maresalului
In fine, cineva a indraznit. Incepand de ieri, avem o biografie a maresalului Ion Antonescu. Este prima lucrare istorica ampla care il are drept subiect pe unul dintre cei mai controversati conducatori ai Romaniei. Dupa o analiza literara, si ea generatoare de scandal, scrisa de Marin Preda si un excelent eseu, care si el incepe sa fie din ce in ce mai controversat, care il are drept autor pe cel mai mare scriitor roman in viata, Nicolae Breban. Iar acum, iata, Tesu Solomovici, unul dintre cei mai prolifici autori de carti, a indraznit sa atace, prin mijloace istorice, un subiect pana acum tabu. Maresalul Antonescu, intr-o ampla lucrare care are aproape 1.000 de pagini.
Biografia lui Ion Antonescu este scrisa, dupa o documentare care a durat zeci de ani, de un evreu. Asta in conditiile in care unul dintre motivele importante care au condus la condamnarea lui Antonescu drept criminal de razboi a fost persecutia impotriva evreilor si tiganilor si care a culminat cu asasinate in masa din randul celor doua populatii.
Deci la ce ne-am fi putut astepta de la Tesu Solomovici? La un rechizitoriu facut maresalului. La tratarea cazului Antonescu exclusiv din perspectiva raului pe care acesta l-a facut atat impotriva evreilor si tiganilor, cat si prin fatala decizie de a ordona Armatei Romane sa treaca Nistrul. Invadand, astfel, teritoriul Uniunii Sovietice. O biografie in negru. Exclusiv. Ei bine, lucrurile nu stau asa. Tesu Solomovici, fara a eluda motivele reale pentru care maresalul a fost declarat criminal de razboi si executat, suprinde, si nu de putine ori, aspectele luminoase ale acestui personaj. Calitatile lui reale. De om si de militar. Si chiar si calitatile sale de om de stat. Tragismul destinului lui Antonescu.
Motiv pentru care ma astept ca Tesu Solomovici sa fie stigmatizat. Pus, la randul sau, la zid. Precum maresalul. Pentru ca evreii au toate motivele, obiective dar si subiective, de a nu accepta sub nicio forma ridicarea vreunei statui a maresalului Antonescu, fie ea si simbolica. Pentru ca, in paranteza fie spus, de pe vremea ministeriatului academicianului Razvan Teodorescu, instalarea in spatiile publice a vreunei statui a lui Antonescu este interzisa prin lege. Cu exceptia locului din afara Bucurestiului unde maresalul a fost executat. Pentru ca acolo bustul sau tine loc de cruce. Si tiganii au toate motivele sa-l urasca pe Antonescu. Si ei au fost deportati, si lor le-au fost confiscate bunurile, si ei au fost umiliti, si ei au fost ucisi. De cealalta parte, admiratorii lui Antonescu, care nu sunt putini, insusi Presedintele Romaniei fiind unul dintre acestia, la randul lor il vor ciurui pe Tesu Solomovici. Pentru ca, infatisand fata intunecata a acestui personaj, autorul primei biografii a maresalului prezinta informatii si dovezi devastatoare privind crimele de care conducatorul statului roman s-a facut vinovat.
Sunt curios cine il va injura mai tare pe Tesu Solomovici. Evreii, care au acest drept, sau romanii care iubesc mai degraba dictatura decat democratia, cei care i-au adulat si ii aduleaza si pe Alexandru Ioan Cuza, care a suprimat Parlamentul si pe Carol II, care a facut acelasi lucru, instaurand, in plus, dictatura si pe Antonescu si pe Gheorghiu Dej si pe Nicolae Ceausescu? De Sorin Rosca Stanescu – Corect News
Home | Portugalia, salvată financiar de către fosta sa colonie? » http://singurafelina.blogspot.com/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu