Albii discriminati

ALBII din Africa de Sud, victime ale discriminarii rasiale si saraciei (GALERIE FOTO)

autor: FrontPress 13.11.2011
Albii din Africa de Sud, majoritatea buri sau descendenţi ai coloniştilor britanici, reprezintă în jur de 7-8 procente din totalul populaţiei de peste 50 de milioane de locuitori. Numărul cetăţenilor de descendenţă europeană este într-o continuă scădere în ultimii ani, mai ales din cauza sporului demografic negativ dar şi a imigraţiei cauzate de crimele motivate rasial şi a discriminării din partea populaţiei majoritare. Acestor nenorociri li se adaugă şi discriminarea socială şi economică încurajată de noii conducători de culoare ai ţării, mii de albi trăind la limita subzistenţei, după ce au fost daţi afară din fabrici, mine sau ferme agricole.
Istoria Africii de Sud de după cel de-al doilea război mondial a fost construită în jurul apartheid-ului, un sistem bazat pe segregare rasială şi de acordarea funcţiilor de decizie în stat albilor. Cu toate criticile internaţionale, sancţiunile economice şi propaganda media favorabilă rebelilor marxişti, ţara a ajuns o putere regională, pe plan militar şi financiar. Africa de Sud a devenit un exemplu de dezvoltare economică şi tehnologică, oferind un şir de premiere mondiale în domeniul ştiinţific, precum obţinerea petrolului din cărbune sau primul transplant de inimă.
Presiunile internaţionale, cât şi intensificarea atacurilor teroriste ale rebelilor marxişti, au dus la organizarea primelor alegeri libere, în 1994, care au fost câştigate de Congresul Naţional African condus de Nelson Mandela.
Din acel moment albii au fost supuşi agresiunilor, actelor de răzbunare şi discriminării. Mulţi au emigrat, alţii au rămas, încercând să supravieţuiască într-o ţară care s-a transformat dintr-o perlă a Africii în unul din cele mai periculoase locuri de pe pământ.
Atacurile împotriva fermierilor albi sunt un fapt regulat, dar ignorat de presa internaţională. Deasemenea mii de albi au devenit săraci şi fără adăpost din cauza politicilor guvernului, care favorizează angajaţii de culoare.
Mulţi albi ajung să trăiască în mizerie în colonii insalubre precum Coronation Park din Johannesburg. Ei nu au dreptul la ajutoare guvernamentale, ajutoare alimentare sau servicii medicale şi, prin lege, le este interzisă participarea la târgurile de ocupare a forţei demuncă. În ultimii ani au fost semnalate inclusiv mai multe cazuri de decese din cauza malnutriţiei. Şi în faţa acestei tragedii umanitare presa europeană şi comunitatea internaţională tace complice… Sursa: FrontPress.ro

2 comentarii:

  1. de parca asta ar fi problema noastra ,a romanilor

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este, dar am facut asemanarea negrilor, cu tiganii nostrii. O seara frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere