Cea mai mare porunca

Care este cea mai mare poruncă?” (Matei 22:36)

Când Domnul Isus a fost întrebat: “Care este cea mai mare poruncă?” El a răspuns: “Să iubeşti pe Domnul… şi să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi” (Matei 22:37-39). Aşa că cele mai mari angajamente ale noastre trebuie să se bazeze pe această cea mai mare poruncă. Problema e că ne încurcăm în lucruri care ne împiedică să facem aşa. Biblia spune: ” Nici un ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a scris la oaste” (2 Timotei 2:4). Cu alte cuvinte, ai grijă ce angajamente îţi iei. Există trei feluri de angajamente:

1) Angajamente impresionante. Cum ar fi căsătoria sau cumpărarea unei case. Din păcate nu ne gândim la costurile ascunse. Când cumpărăm o casă ne gândim numai la suprafeţe în plus, nu la orele în plus pe care le petrecem în fiecare zi ca s-o întreţinem sau la timpul petrecut departe de familie.

2) Angajamente de rutină. Acestea pot părea fireşti, însă nu le subestima puterea. Orice părinte care şi-a înscris copilul într-o echipă sportivă cunoaşte consumul de timp al angajamentelor de rutină.

3) Angajamente nerostite. Acestea sunt angajamentele pe care le luăm faţă de noi înşine, dar pe care nu le respectăm. În viaţă, angajamentele impresionante au parte de cea mai mare atenţie a noastră, dar cele de rutină ajung să ne controleze. Pentru că sunt atât de multe, apar zilnic şi fiecare în parte pare atât de mic, nu simţim distanţa ce creşte între ceea ce spunem că înseam­nă cel mai mult pentru noi şi ce facem de fapt cu vieţile noastre. Aşa că Domnul Isus a simplifi­cat foarte tare situaţia: “Să iubeşti pe Domnul… şi să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi” (Matei 22:37-39). Când îţi cântăreşti viaţa după această măsură, ai şanse mai mari de a trăi luându-ţi angajamentele corecte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu