Romania pusa la zid

Romania pusa la zid pe tema Holocaustului in Ucraina

autor: FrontPress 11.11.2011
Octombrie 1941: Trupele române intră triumfătoare în Odesa, Ucraina
Miercuri s-a încheiat la Kiev conferinţa organizată de parlamentarul Oleksandr Feldman, care a avut ca temă principală somarea României “să-şi asume rolul jucat în Holocaust”.
Conferinţa şi-a propus “aducerea la lumină a genocidului sponsorizat de statul român” şi a fost examinat “rolul României în crimele comise de armată în Ucraina şi Republica Moldova”.
La adunare au participat în jur de 70 de persoane, majoritatea jurnalişti, profesori, politicieni sau persoane publice. Ambasadorul României acceptase iniţial invitaţia de a participa la conferinţă, dar s-a răzgândit în ultima clipă. Au fost prezenţi însă reprezentanţi ai ambasadelor Austriei, Azerbaijanului şi Israelului, dar şi parlamentari din Ucraina şi Republica Moldova.
“Nu vrem compensaţii financiare din partea României”, a declarat Oleksandr Feldman, care este şi preşedinte al Comitetului Evreiesc Ucrainean, citat de Jewish Telegraphic Agency. “Nu pot aduce din nou la viaţă victimele. Chiar dacă ambasadorul român nu a fost prezent, noi vom continua până când se va face dreptate”, a mai spus acesta, catalogând conferinţa drept “un mic prim pas din lunga călătorie pe care o avem de parcurs”.
Rezoluţia adoptată la sfârşitul întrunirii cere României să recunoască public “rolul jucat în uciderea a sute de mii de evrei în teritoriile care aparţin astăzi Ucrainei şi Republicii Moldova” şi să-şi ceară scuze oficiale. Sursa: FrontPress.ro
«

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu