Condamnati la MOARTE pentru frauda

Directorii unui fond de investitii din China, condamnati la MOARTE pentru o frauda de un miliard de dolari

autor: FrontPress 21.11.2011
România postdecembristă a fost martora unor afaceri dubioase care au îmbogăţit o mulţime de profitori, cu ajutorul complicităţii statului, pedepselor prea mici şi cu aportul naivităţii populaţiei. Norocul lor, şi poate ghinionul restului românilor, este că s-au născut undeva în Europa. În partea cealaltă a lumii, China luptă împotriva fraudelor de proporţii şi corupţiei cu metode dure, aplicând pedeapsa capitală în astfel de cazuri, încercând să dea exemple în acest sens. Cel mai recent caz îi are ca protagonişti pe doi fraţi şi tatăl lor, care au fost condamnaţi la moarte pentru că au înşelat 15.000 de investitori, obţinând astfel 1,1 miliarde de dolari.
Ji Wenhua, preşedintele Yintai Real Estate and Investment Group, a fost condamnat la moarte pentru infracţiunea de fraudă, se arată în decizia Curţii Poporului din oraşul Lishui, unde îşi află sediul compania, informează The China Money Report.
În acelaşi timp, fratele, Ji Shengjun, şi tatăl, Ji Linqing, ar putea scăpa de pedeapsa capitală, aceasta fiind amânată doi ani. Un al treilea frate a fost condamnat la închisoare pe viaţă.
Familia celor condamnaţi a reuşit să strângă 7,04 miliarde yuani (1,12 miliarde de dolari americani) între 2003 şi 2008, înainte să fie arestaţi.
Compania condusă de familia Ji activa în domeniul imobiliar şi a ascuns pierderile suferite şi problemele financiare, continuând să mintă publicul şi să se prezinte drept o firmă comercială de succes şi cu profit substanţial. Astfel au reuşit să atragă investitori şi capital, dar nerespectându-şi obligaţiile contractuale. În tot acest timp viaţa luxoasă şi excesele aferente i-au caracterizat pe cei condamnaţi, până la arestarea lor în 2008 Sursa: FrontPress.ro

http://odoricaion.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu