Varsovia: Confruntari violente intre anarhisti si nationalisti



Naționaliștii polonezi au sărbătorit 93 de ani de la redobândirea independenței din 1918, de la sfârșitul primului război mondial, obținută în urma destrămării Imperiului Austro-Ungar și a războiului civil din Imperiul Rus. După ce Polonia nu a mai existat pe harta Europei timp de un secol, polonezii au sărbătorit împlinirea a 93 de ani de independență pe 11 noiembrie.
Violențele au început în momentul când aproximativ 2000 de anarhiști, participanți la o contra-manifestare, au încercat să oprească marșul de ziua independenței ce se desfășura în centrul capitalei poloneze.
Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru dispersarea demonstranţilor, patru persoane fiind rănite în timpul confruntărilor . “Circa o sută de persoane au fost reţinute”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei. Potrivit mass-media locală, printre cei reţinuţi se numără şi extremiști de stânga veniţi din Germania, scrie Evenimentul Zilei.
La marșul naționaliștilor polonezi au participat mii de persoane, inclusiv reprezentanți ai unor organizații naționaliste din alte țări europene.
Sursa: Blog ND
http://odorica.blogspot.com/

Un comentariu:

  1. Activitatile ce compun Crima Organizata (prostitutia, proxenetismul, traficul de persoane,traficul de droguri, evaziunea fiscala, etc) au un caracter secret si bine organizat, din care cauza realizeaza un impact social deosebit de negativ in multe state el constituind “cancerul perfid” care vlaguieste puterea societatii, ameninta integritatea guvernelor, determina cresterea taxelor care se adauga la pretul marfurilor, pericliteaza siguranta si locurile de munca ale cetatenilor, aduce daune agentilor economici aflati in competitie, controleaza prin forta banilor sindicatele, in final realizand o puternica influenta in sfera economicului, socialului si mai ales politicului

    jurnalul.ro/special/special/comisar-de-politie-sluga-unui-peste-502765.html
    ziarulprofit.ro/archives/14988
    evz.ro/detalii/stiri/comisar-sef-judecat-pentru-favorizarea-infractorului-952994.html

    RăspundețiȘtergere