Ai grija ce vorbesti pe Facebook si Twitter !

  Agentii CIA stau la pândă

Intr-un parc industrial anonim din Virginia, intr-o cladire fara insemne, Agentia Centrala de Informatii (CIA) urmareste retelele de socializare Twitter si Facebook, intr-un efort concentrat de a detecta dusmanii Americii.
La Centrul Open Source al agentiei, o echipa de agenti supranumiti “bibliotecarii razbunatori” urmareste aceste doua surse, dar si ziarele, canalele Tv, statiile locale de radio si chat-urile online, scrie The Telegraph.
Analistii aduna informatii din toate aceste surse, fie ele scrise in araba, chineza sau alta limba. Aceste informatii sunt apoi puse in legatura cu informatiile din ziarul local sau o convorbire telefonica interceptat clandestin, pentru a intocmi un raport ce ajunge pana la Casa Alba.
Aceste rapoarte constituie informatii in timp real cu privire la atmosfera ce domneste intr-o regiune, sau previziuni cu privire la evolutii, cum ar fi revolutiile din lumea araba. “Bibliotecarii razbunatori” au prevazut, spre exemplu, revolutia din Egipt, fara a putea insa sa precizeze cand se va declansa, a explicat directorul centrului, Doug Naquin.
Centrul prevazuse “ca media sociala din locuri precum Egipt ar putea schimba situatia si deveni o amenintare la adresa regimului”, a spus acesta, intr-un interviu acordat recent AP, acesta fiind prima vizita a unui jurnalist aprobata vreodata.
Cei mai de succes analisti, a detaliat Naquin, sunt cei similari eroinei din seria “Fata cu dragonul tatuat”, un hacker nonconformist, ciudat, care “stie sa gaseasca chestii de existenta carora ceilalti nici macar nu stiu”. Cei care stiu mai multe limbi straine sunt cei mai cautati.
Sursa: NapocaNews
http://blog.nouadreapta.org/

2 comentarii:

  1. Buna!Nu stiam ca se urmaresc retelele de socializare dar va sfatuiesc sa aveti grija cu cine vb,pe cine "add" ca prieten.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru sfat, dar eu stiu ca sunt urmarita de multi ani ! Nu folosesc aceste retele de socializare niciodata nici macar " prieten ascuns:)", pentru ca nu am nimic de ascuns, fata de nimeni.
    O zi perfecta pentru tine, Odorica

    RăspundețiȘtergere