Femeie sau barbat....... ??????

Femeie, barbat sau… “nedeterminat”

autor: FrontPress 
Autorităţile stângiste din Australia au decis că împărţirea oamenilor în bărbaţi şi femei este o noţiune “învechită” şi “discriminatorie”. Aşa s-a ajuns la oferirea unor “alternative” pentru cei care doresc să-şi facă paşapoarte noi. Astfel cetăţenii vor avea opţiunea de a alege la rubrica “Sex” un al treilea gen, pe lângă feminin şi masculin, şi anume “nedeterminat”.
Laburiştii care conduc statul-continent şi-au motivat decizia prin dorinţa combaterii discriminării de gen, informează BBC. Sunt vizaţi în principal transexualii şi hermafrodiţii (persoanele cu sex ambiguu).
Louise Pratt, senatoare din partea Partidului Laburist, a declarat că reforma reprezintă”un pas uriaş înainte”. Mai trebuie adăugat însă un mic detaliu: partenerul senatoarei entuziaste este o femeie care se crede bărbat.
În urmă cu un an jumătate, australianul Norrie May-Welby a fost prima persoană din lume care a avut gen “nedeterminat” în paşaport, scrie Gândul. Welby, născut bărbat, a suferit o operaţie de schimbare a sexului, dar ulterior, a decis că nu mai vrea să fie femeie. Autorităţile au fost de acord să facă o excepţie, după ce medicii au confirmat că nu au putut determina cu exactitate genul australianului. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu