Politistii britanici sunt "aproape analfabeti"

autor: FrontPress 
Stereotipurile conform cărora poliţiştii nu sunt tocmai cei mai inteligenţi reprezentanţi ai bugetarilor nu sunt specifice doar României. Bancurile cu poliţişti şi diverse întâmplări cotidiene reale au alimentat această percepţie a populaţie faţă de “oamenii legii”. Acum a venit şi rândul poliţiştilor britanici să fie făcuţi “aproape analfabeţi” de un avocat care supraveghează procesele verbale şi documentele completate de către ofiţerii de poliţie.
Tom Winsor susţine că, din cauza standardelor scăzute, unii ofiţeri ai poliţiei britanice sunt cu puţin peste analfabetism. Ppotrivit acestuia, aptitudinile lor în ceea ce priveşte scrisul şi cititul au scăzut constant începând cu anul 1930.
“De ce sunt atât de joase standardele pe care trebuie să le întrunească cineva care vrea să intre în poliţie? De ce sunt lăsate atât de jos standardele în ce priveşte educaţia?”, s-a întrebat Winsor. Acesta a exemplificat cu una dintre întrebările la care trebuie să se răspundă la examen: “Găseşti o poşetă pe stradă. Conţine o bancnotă de 5 lire, patru monezi de 20 de pence şi cinci monezi de câte 2 pence. Câţi bani sunt în geantă?”.
“Consider că siguranţa publică este un subiect important şi că avem nevoie de poliţişti eficienţi. Aşa că mă întreb, nu ar trebui să se impună reguli mai stricte, să se ridice standardele? Nu este suficient să fii o persoană isteaţă ca să ajungi poliţist. Se caută oameni maturi, cu capul pe umeri, curajoşi şi care se descurcă bine în relaţiile cu oamenii. Recruţii ar trebui testaţi în direcţia asta. Şi este necesar să aibă simţurile ascuţite pentru că vor face parte din justiţie”, a concluzionat pentru cotidianul Daily Mail avocatul. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu