Imigrantii vor ELIMINAREA CRUCII de pe steagul Elvetiei !

autor: FrontPress 

Multiculturalismul si corectitudinea politica ating noi culmi in Elvetia, o asociatie a imigrantilor cerand nici mai mult nici mai putin decat scoaterea crucii de pe steagul oficial.
Reprezentantii Asociatiei Plus considera ca “steagul elvetian nu mai corespunde societatii multiculturale de astazi” si ca ar trebui schimbat. Un membru din conducerea asociatiei, citat de Aargauer Zeitung, afirma ca desi respecta originea crestina a Elvetiei, “ar trebui sa existe o separare intre religie si stat”, cerand astfel eliminarea crucii. Acesta a mai invocat “diversitatea culturala si religioasa” drept motive pentru demersul asociatiei.
Imigrantii au venit si cu o propunere “neutra”, aducand in discutie revenirea la fostul steag al Republicii Elvetiene, din 1799, in culorile verde, rosu si galben. Asociatia Plus a anuntat si o dezbatere publica pe aceasta tema. Daca propunerea va fi acceptata, desi sansele sunt aproape de zero, noul steag al Elvetiei s-ar asemana cu cel al Ghanei sau cel al Boliviei.
Chiar daca par de necrezut aceste revendicari, ele nu sunt singulare. Oriunde imigrantii sau minoritatile nationale reprezinta un procent important din totalul populatiei apar astfel de cazuri. In luna martie a acestui an, musulmanii din Rusia au solicitat modificarea stemei oficiale a statului, prin adaugarea unor simboluri islamice alaturi de cele crestine. Sursa: FrontPress.ro
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu