Alimente care nu ingrasa

Alimente care nu ingrasa

Grasimea corporala este compusa din celule de grasime care se afla sub piele, si inconjoara organele interne. Aceasta grasime provine din alimentatie, cum ar fi grasimile nesaturate, grasimi saturate, si acizi grasi trans. Carbohidratii din alimente, de asemenea se pot transforma in grasime. Alimentele care contin grasimi si carbohidrati , in special carbohidrati rafinati, pot adauga cateva kilograme in plus corpului tau. Cu toate acestea, anumite alimente nu te vor ingrasa.


Legumele nu ingrasa

Legume - Alimente care nu ingrasa
Legumele sunt alimente nutritive care contin vitamine, minerale, antioxidanti, si grasimi minimale. Poti manca legume la fiecare masa, pentru ca ele nu ingrasa. Harvard School of public Health spune ca pentru prevenirea multor boli cronice ar fi indicat sa mancati zilnic legume, intr-o varietate cat mai mare. Mancand cat mai multe legume verzi si crude veti creste aportul de nutrienti in organism, insa nu veti acumula grasime. Poti adauga legume verzi in salatele tale, cum ar fi salata verde, varza, spanac, varza plata, varza Kale, şi verdeaţă de primavara. Broccoli, conopida, varza de Bruxelles, morcovii si sfecla pot fi mancate crude, sau gatite. Adauga putina lamaie si condimente pentru un gust mai bun. Tineti la distanta salatele care contin uleiuri si zahar.


Soia nu ingrasa

Soia - Alimente care nu ingrasa
Soia nu te ingrasa. Soia este o leguma cu continut foarte ridicat de proteine, care sunt echivalente calitativ cu proteinele animale. Soia nu contine colesterol , insa contine o cantitate mica de grasimi "sanatoase". Pe deopotriva, soia reduce colesterolul, si scade riscul de atac de cord si osteoporoza, scade simptomele de menopauza, si previne cancerul. Laptele de soia este o alternativa delicioasa si nutritiva laptelui de vaca. Poti adauga lapte de soia cerealelor, sau poti sa bei un pahar intre mesele principale. Tofu poate fi mancat cu salate, adaugat sosurilor sau deserturilor.

Cerealele integrale nu ingrasa

cereale - Alimente care nu ingrasa
Cerealele integrale, cum ar fi graul, orezul brun, secara, meiul, si orzul contin proteine, vitamine, minerale si fibre. Insa nu contin aproape deloc grasimi. Cerealele integrale contin carbohidrati complecsi care se descompun in procesul de digestie in molecule de zahar care sunt absorbite lent in circuitul sanguin, si sunt metabolizate pentru producere de energie. In schimb, cerealele rafinate sunt alimente procesate cu continut ridicat de zaharuri, care sunt absorbite rapid in sange, si produc grasime corporala.


Asadar, daca vrei sa mananci alimente care nu ingrasa, ai grija ca dieta ta sa contina cat mai multe legume, cereale integrale, si soia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu