Copiii somalezi castiga arme si grenade la un concurs de recitare a Coranului

Un post de radio din Somalia oferă drept premii arme şi grenade, copiilor care vor câstiga o competiţie de recitare a Coranului.
Postul de radio Andalus, deţinut de gruparea al-Shabaab, a oferit o armă AK-47 şi 450 de lire, celui care a ocupat locul întâi la un concurs de recitare a Coranului din acest an. Pentru ocupantul locului al doilea, premiul a fost tot un AK-47, dar împreună cu 320 de lire, în timp ce locul al treilea a primit două grenade F1 şi 250 de lire.
Cei trei copii premiaţi au fost răsplatiţi de asemenea şi cu numeroase cărţi religioase, scrie The Guardian.
Al-Shabaab controlează cea mai mare parte din sudul centrul Somaliei.
Desemnată drept o grupare teroristă, al-Shabaab are legături strânse cu al-Qaida şi practică o versiune violentă a islamismului.
În anumite zone, gruparea teroristă al-Shabaab a interzis sunetele de apel ale telefoanelor, filmele, posturile sportive de televiziune, dansul la nunti, precum şi siglele sau posterele scrise în engleză din magazine. A cerut în schimb ca acestea să fie înlocuite de anunţuri scrise în limba arabă.
Pedepsele pentru nerespectarea acestor cerinţe includ amputări ale mâinilor sau picioarelor şi ucideri cu pietre.
Gruparea este cunoscută de asemenea pentru faptul că recrutează în armată tineri de până în 15 ani.
Deoamdată nu se cunosc vâstele premianţilor din acest an, dar în anii trecuţi cel mai vârstnic câştigător al acestui concurs a avut 20 de ani.
Sursa: Adevărul
http://blog.nouadreapta.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu