Romania - Franta

De mult n-am mai facut cronica de meci de fotbal. Si daca stau sa ma gandesc bine, cu asa ceva am inceput activitatea blogger-istica acum 3 ani de zile. Ziceam atunci de frumoasa victorie a CFR-ului la AS Roma acasa, in Champions League.

Acum, ma pregatesc sa vorbesc din nou la superlativ, dar nu despre joc in sine, care oricum a fost un joc bun din partea romanasilor nostri, ci despre ceea ce s-a intamplat dincolo de gazon. Un stadion exceptional, un public minunat, o atmosfera dementiala. Merita felicitat publicul, iar investitia facuta in construirea gazonului este mai mult decat reusita.

Ce s-a intamplat in teren, exceptand starea gazonului, despre care n-are rost sa fie amintit, a fost iarasi cat de cat frumos. Ciudat cum Franta n-a avut decat o cvasi-ocazie in prima repriza, iar noi am avut doua ocazii mari, din doua faze fixe. Prin a doua repriza, si-au aratat frantujii putin coltii si era s-o luam pe coaja, dar apararea noastra si-a facut datoria. Bravo in special celor doi debutanti din defensiva: Chiriches si Luchin. Au jucat aproape impecabil.

Recapituland, avem un stadion aflat in topul celor mai frumoase stadioane din lume, nu doar din Europa, am avut un public extraordinar care si-a sustinut echipa pana prin minutul 80 ( :)) ), un joc bunicel facut de baieti si un rezultat bunicel in compania unei forte a fotbalului mondial. Punand in balanta cu faptul ca Bosnia i-a batut pe Belarus si au 16 puncte in grupa, cu doua etape inainte de finalul calificarilor si faptul ca, in proportie de 90% calificarea e pierduta, intelegi de ce publicul a tinut mortis sa-i huiduie pe romanisii nostri din teren in ultimele minute. Greul insa d-abia acum incepe. Calificarea asta era compromisa de multa vreme.

Daca tot avem un stadion nou si frumos, e cazul sa incepem sa facem si-o echipa mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu