Vietile fascinante a 2 femei mafiot(mafioate)


Foto Leona Helmsley(192o-2oo7)

Bani, droguri şi faimă: vieţile fascinante ale mafioţilor americani


Dacă tot îţi vinzi sufletul Diavolului, ar fi bine să o faci pentru ceva care să merite! Iar din acest punct de vedere, mafioţii au avut grijă să nu iasă în pierdere. Iată poveştile fascinante ale doua, dintre cei mai mari mafioţi ai lumii, personaje care au făcut subiectul a zeci de cărţi şi filme:
Mama Mandelbaum (1818–1894)
Unul dintre primii „naşi” ai New Yorkului a fost de fapt o „naşă”. Frederika „Mama” Mandelbaum, sau „Marm” pentru prieteni, a fost cea mai importantă traficantă de bunuri furate din New Yorkul postbelic. Între 1862 şi 1882, „afacerea” i-a adus Mamei Mandelbaum zece milioane de dolari, suficient încât să-şi cumpere o clădire de trei etaje, într-un cartier rezidenţial.

Marm

„Marm” obişnuia să organizeze petreceri luxoase pentru prietenii săi, poliţiştii şi politicienii corupţi. Pentru că-şi permitea, „naşa” mânca de toţi banii, greutatea ei depăşind 120 de kilograme. Dar, ca orice mafiot cu suflet mare, „Marm” ştia să-şi ajute confraţii. Astfel, femeia şi-a deschis o şcoală, unde orfanii şi vagabonzii erau învăţaţi arta furatului. În 1884 a fost arestată, însă a fugit în Canada înainte de proces. A reuşit să ia cu ea un milion de dolari, în cash, ceea ce i-a asigurat un trai confortabil, până în 1894, când a decedat.

Leona Helmsley (1920–2007)

Leona a trăit în mare parte vestitul vis american: o croitoreasă divorţată şi cu o armată de copii întâlneşte un mogul – Harry Helmsley în cazul nostru – care se îndrăgosteşte de ea şi o ia de nevastă (chiar dacă prinţul din povestea noastră era deja căsătorit). În 1980, Harry o numeşte pe Leona preşedinte al Helmsley Palace Hotel. În scurt timp femeia devine teroarea angajaţilor şi-şi câştigă numele de „Regina Răutăţii”. Tirania nu durează mult însă, în 1988 cei doi fiind condamnaţi pentru o serie de delicte, printre care fraudă fiscală şi şantaj.


Leona a făcut 18 luni de închisoare şi a fost obligată să plăteasca statului taxe în valoare de şapte milioane de dolari. Desigur, asta nu înseamnă că visul american s-a terminat aici – la momentul morţii sale averea îi era estimată la patru miliarde de dolari, dintre care doisprezece milioane i-au revenit prin testament câinelui său, Trouble.
http://singurafelina.blogspot.com/

2 comentarii: