Experiment cinic si injositor

autor: FrontPress 22.09.2011 

Mă uit la cea mai sinistră piesă de teatru pusă în scenă în România și pe experimentarea acestui popor al nostru, prea credul, prea laș și prea indolent. Lasă, „cum o vrea Dumnezeu”.
Faptul că noi ca popor, suntem aleșii experimentului lumii civilizate se datorează nu numai conducătorilor criminali că au acceptat așa ceva dar și nouă, poporului român, un popor mult prea supus și ca o bucată de plastilină din care poți face ce vrei, un cățel, un cerșetor, un păduchios, fără ca cineva să aibă măcar milă că în spatele acestor jigniri și experimente se află oameni din carne și oase, cu năzuințe pentru ei și familiile lor, oameni bolnavi care așteaptă ajutor din partea statului, părinți care vor ca odraslele să întreacă așteptările lor și să fie o treaptă mai sus. Dar toate aceste speranțe sunt năruite zi de zi, ceas de ceas.
Noul experiment care se face acum, cel cu introducerea monedei euro înainte de termen în România, arată cât de cinici sunt elitele europene și conducătorii noștri, care se comportă mai rău ca o armată de ocupație. Grecia a ajuns la faliment, cu toate că are de cinci ori lefurile și pensiile noastre și vrea să iasă din plasa euro, iar noi ce să facem cu 150 euro pe lună, când un kg. de orice este 3-4 euro? Cei care au mii de euro nu fac față, dar cu 150?
Asta ne va ruina viața și va fi un experiment făcut pe dobitoci care va arăta limita de jos unde se poate ajunge cu un popor obedient ca noi, care nu înțelegem ce ni se întâmplă. Daca pâna acum nu credeam ca suntem materialul bun pentru acest experiment, acum cred. Noi suntem aleșii pentru a fi distruși.
Dar cred în tineri și în dorința lor de mai bine, de dreptate. Curaj! Mereu am spus ca puterea stă numai în noi, că alegerile vor fi de așa natură organizate, încât tot ei vor fi la putere și opoziția oricum este caricaturală. Nu am încredere în opoziție, nici măcar sa mă treacă strada.
Să dovedim așadar că nu suntem experimentul Europei și al lumii, și conducătorii pe care ni i-am ales nu ne reprezintă. Aveți încredere că fiecare generație de romani a avut vitejii lor, chiar dacă de fiecare dată s-a căzut mai adânc în groapa săpată nouă de ticăloșii vânduți străinătății. De Odorica Ion – Brasov Press

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu