Cehii impotriva infractionalitatii tiganesti

Cehii au ieşit din nou în stradă împotriva infracţionalităţii ţigăneşti

autor: FrontPress 
Poliţia cehă a arestat sâmbătă 21 de naţionalişti din nord-vestul ţării care participau la acţiunile de protest îndreptate împotriva infracţionalităţii ţigăneşti. Sute de membri şi simpatizanţi ai Partidului Muncitoresc pentru Dreptate Socială (DSSS), dar şi cetăţeni neafiliaţi politic, au participat la mitinguri de protest în Novy Bor, Varnsdorf şi Rumburk, trei localităţi cu o importantă comunitate ţigănească.
În Varnsdorf poliţia a fost nevoită să folosească tunurile cu apă pentru a-i opri pe cehi să ajungă într-o zonă ţigănească. Demonstranţii au ripostat aruncând cu pietre şi sticle înspre forţele de ordine.
În ultimele luni au existat mai multe incidente rasiale în Cehia, pe fondul migrării unui număr mare de ţigani din estul ţării în localităţile vestice. Trupe speciale ale poliţiei din mai multe localităţi au fost trimise în nordul Boemiei pentru a-i ajuta pe ofiţerii locali să menţină ordinea.
Dintr-o populaţie de 10,5 milioane, în jur de 300.000 – 350.000 de persoane aparţin etniei ţigăneşti. Peste 60 la sută dintre adulţi sunt şomeri. Sursa: FrontPress.ro
Citeşte şi:
http://frontpress.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu