Hitler, Made in Taiwan

autor: FrontPress 
Expunerea la vânzare a unor brelocuri înfăţişându-l pe fostul cancelar german Adolf Hitler, în lanţul de magazine 7-Eleven din Taiwan, a dat naştere unui scandal internaţional şi intens mediatizat. Conform Daily Telegraph, brelocurile sunt inscripţionate cu desene manga care îl reprezintă stilizat pe Hitler îmbrăcat cu un sacou kaki, descheiat la nasturi.
„Am fost consternaţi când am văzut aceste imagini”, a declarat Simona Halperin, reprezentant al Oficiului Economic şi Cultural israelian în Taipei. Acesta şi-a mai exprimat spernaţa că acest act de marketing este un act de „ignoranţă” şi nu reflectă „vreun sprijin sau asociere cu atrocităţile comise în timpul Holocaustului de către nazişti”, scrie Jurnalul Naţional.
Un oficial al lanţului de magazine a încercat să explice că alăturarea lui Hitler cu figura de pe brelocuri este falsă. „Nu seamănă deloc cu Hitler. Aceea nu este o mustaţă, ci doar un dinte, stilizat”, a declarat acesta citat de AFP, uitând să spună că în cultura populară din Asia de Est există o adevărată fascinaţie pentru Hitler şi naţional-socialism, din India până în Japonia. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu