Sa fie oare si omul un simplu rulaj?

Azi mancam la cel mai ieftin restaurant din oras... mancare buna si ieftina.... Patronul restaurantului detine mai multe afaceri, printre care: alimentara, aprozar, carmangerie, patiserie, etc...  Ma gandeam in timp ce rumegam linistit, cum de poate sa ofere mancare gatita la pret ca si cum ai gati acasa. M-am prins destul de repede. In primul rand ca este angrosist, cumpara cantitate mare, angro, deci obtine automat un pret bun pe ingredientele de la mancare, apoi le vinde in aprozar, carmangerie, alimentara, etc, si ce nu se vinde, si e gata sa expire, baga in bucataria restaurantului la gatit, nu? Un rulaj al unui om intelept, care stie cum sa faca afaceri fara sa piarda nimic, si care ii aduce cu siguranta profit. O rosie strivita merge la ciorba, la fel o smantana care expira la pranz si e pusa in ciorba dimineata, samd. Apoi, dupa masa, ziua a continuat... In jur am vazut numai oameni agitati, care alergau in colo si in coace, care vorbeau tare si intepat, pe strada, in autogara, in maxi taxi, crispati, adanciti in ceva dar de fapt in nimic. Ma uitam in jur la ei mirat si ma intrebam: Unde oare este Dumnezeu in aceasta lume? Unde este echilibrul de care avem nevoie? O exista el sau e doar o inchipuire? Sa fie omul cu adevarat creatia Lui Dumnezeu dupa cum ni se pune mai in toate religiile pamantului? sau doar o intamplare, si un simplu rulaj ca la restaurantul de mai devreme? Noi ne rulam pe noi: ne nastem, procream, murim, la fel ca toate celelalte vietuitoare de pe pamant. Daca am fi un simplu rulaj, si Dumnezeu n-ar exista, ar fi trist, mai ales pentru cei care au pus suflet, si care si-au sacrificat viata intreaga pentru El.


3 comentarii:

  1. am vazut mesajul intresant ,,,,,

    RăspundețiȘtergere
  2. ai mare dreptate,numia agitatie in juru nostru,,astazi descoperi acest blog si imi place ft mult sper sa auzim numia de bine,domane ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare. Din fericire, nu suntem doar un rulaj:) Vom afla cu adevarat acest lucru dupa ZIUA CEA MARE... stii tu care.... ziua de care ne temem cu totii...

    RăspundețiȘtergere