Un strigat de durere!

Un strigăt de durere !



RANDURI DE DURERE

Am incercat rusinea sa o vedem si pe asta:
singurii care isi cauta dreptatea in Romania, singurii care ies in strada, legati cu lanturi, insotiti de sicrie, dar rup barierele jandarmilor, singurii care ucid cu albeata tamplelor si cu sacosa in mana, nesimtirea guvernantilor ................sa fie pensionarii !


VORBESC ACUM CU TINE
• da, cu tine, domnule profesor de matematica de la Liceul Emil Racovita, tu cel care, cu cele cinspe milioane de lei pe care le castigi dupa douazeci de ani de munca, stai si privesti inert cum ministrii educatiei/invatamantului isi bat joc de tine si de copiii pe care ii inveti tainele ecuatiilor, stai si constati sutele de
modificari ale legilor! Rabzi cu capul plecat si nu spui nimic cand ministrii sugrumati de orgolii modifica date de bac, sisteme si proceduri! Ce astepti, domnule profesor, sa ajungem sa dam Bacalaureatul in seara de Craciun?

• Tarane, nu da din cap la auzul acestor vorbe! Si tu esti la fel de vinovat! An dupa an, ti-ai arat pamantul cu semintele bunului simt si ale rabdarii!
Te-ai uitat cum ti-au promis, te-ai lasat dus de nas de primarii mici si hulpavi ce s-au perindat prin satul tau, ai dat din umeri cand ai aflat ca nu isi respecta cuvantul, ti-ai vazut de-ale tale, scuipandu-ti in barba: “Toti is o apa si-un pamant!”.

• Maistrule de fabrica de mecanica fina din Sinaia, stai acum amarat la poarta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca! Te-ai uitat cum ti-au vandut fabrica, chil cu chil, la fier vechi, ai tras din tigara cand ti-au spus ca trebuie sa pleci in somaj, ai tras cu coada ochiului cand ti-au facut mall, si te bucuri si tu de binefacerile KFC!

• Doctore, nu mai da marunt din buze, doctore! La spitalul la care lucrezi in Alexandria, doar pronia cereasca va poate ajuta in mizeria si neajunsurile in care lucrati, dar lucrati cu vietile oamneilor nu pentru vietile oamenilor, altfel a-ti riposta, a-ti iesi in strada. Va mai anintiti de juramantul lui HIPOCRATE ? Doctore, te plangi ca esti slab platit, dar nu te-ai baga niciodata in fata sa acuzi! Ti s-a inmuiat si tie halatul, ti s-au descusut cu anii si tie buzunarele!
“Pai, cum sa nu accepti, .......daca mori de foame?”

• Bugetarule, ai vazut care este salariul “privilegiatului” alaturi de al tau ..ai auzit minciunile care sunt prezentate si mai ales ai auzit cat vor sa-ti taie din nu prea indestulatorul tau salariu acum si nu numai...dar ti-e frica ! ti-e frica ca–ti vei pierde si acest loc de munca daca iesi in strada (potrivit amenintarilor directe sau voalat prezentate) si nici acum nu stii ce sa faci, putini au iesit riscand totul si tu spui ca tu nu vei fi printre cei care au riscat totul si vei mai putea manca o paine, dar cat si pana cand, te intrebi ?

• Pensionarule, care vezi ca mori de foame, care vezi ca trebuie sa faci imprumut la CAR ca sa-ti platesti intretinerea, care vezi ca nu ai banii necesari pentru medicamente, care vezi ca cei dragi tie raman someri, ba chiar am vazut la televizor o tanara dintr-o eleganta limuzina care spunea ca te prefaci bolnav si sa te duci...la munca ...dar unde...cand mii de someri ingroasa randurile celor deja existenti...si ei sunt tineri si poate tu nu mai poti, dar cine te crede ?

• Pensionarule, atata poti sa le faci? Doar sa rupi niste bariere de jandarmi esti in stare? Eu i-as ucide daca as sti ca vor sa imi taie din banii ce-i primesc drept rasplata pentru munca mea de zeci de ani de zile! Eu i-as fi ucis de multa vreme daca m-ar fi pus sa ma umilesc la cinci dimineata pe frigul lui ianuarie in asteptarea medicamentelor!
I-as fi strans de gat si le-as fi ars limuzinele, daca ii auzeam ca ma considera “masa de manevra”. Ei au uitat proverbul ca “o societate care nu-si respecta batranii, DISPARE “ ..dar nu intelege-ti ?
ASTA VOR EI cu acesti NOI ACTORI SOCIALI.... SI NOI SI VOI VA LASATI,
BATJOCORITI, OMORATI ?
• Intelectualule, de tine mi-e cel mai rusine! Stai aplecat si gandesti la tot ce ai ascultat: stii ca e adevarat... Prin haina ta ponosita, nu mai vajaie de-acum sangele sperantei! Ti-a disparut demnitatea si ambitia, depresiile ti-au impietrit inima, iar ratarea te chinuie in van.....

• Oricine ai fi, nu esti nelinistit ca pretul energiei termice va creste cu 250%....nu-ti dai seama ca neputand plati iti vei pierde casa, daca o ai si strada va fi a ta, a mea, a noastra .......atunci de ce stai ?

• Oricine ai fi, nu esti nelinistit ca painea de TITAN deja respecta CODEX ALIMENTARIUS,
aprobat de parlamentari in decembrie 2009 pentru a ucide...(INITIUM produce cancer...) incercati sa aflati ce este acest CODEX si o sa va inspaimantati peste cele multe motive de SPAIMA ... atunci de ce stai ?

Romania e pe moarte acum, fiindca timp de douazeci de ani, oamenii cumsecade ai acestei tari au acceptat. N-au intervenit. N-au zbierat, nu si-au spus cuvantul. Nu s-au strans laolalalta sa le arate celor din jur ca exista, sa ii faca pe cei ce-i conduc sa le pese.

Nu mai acuzati politicieni!
Nu mai injurati hotii acestei tari!
Ei sunt doar ciupercile aparute dupa ploaia nepasarii noastre.

IESITI IN STRADA DRAGII MEI !, desi multi dintre noi sunt morti de frica, da FRICA, aceasta au introdus-o in constientul si subconstientul nostru pentru a ne lega, de maini, de picioare si a nu mai putea nici macar misca...asa au patit chiar sindicatele care... au incercat, dar prea lent ...lasand timp pentru dezbinare si infricosare.

IESITI IN STRADA DRAGII MEI !
CEL PUTIN ASA EI VOR VEDEA CA INCA MAI EXISTAM chiar daca LOR nu le pasa ......

...acesta a fost un strigat de disperare al unei persoane anonime la care si EU am adaugat cateva randuri de durere....



Ioana Bobocea
http://meritulcetateanuluiputernic.ning.com/pr...

Sursa: MCP Press Agency, corespondent SUA, Filonia

3 comentarii: