Leacuri babesti pentru raceala

De Marti incoa', ma tot chinuie o raceala nesimtita capatata de la scarbici, la munte. Si cum nu sunt o persoana care sa bage in exces pastile in mine, am zis s-o iau pe partea babeasca, traditionala. Pe langa clasica baita calda la picioare si ceaiul fierbinte baut, adunat cu o infofolire zdravana in plapuma seara, am mai cautat si alte "retete" prin care poti sa previi sau sa scapi de raceala.

Ca sa previi o raceala, zic babutele noastre ca ar fi dragut ca, in fiecare dimineata, daca se poate, sa luam o lingurita de hrean ras, cu miere. Amestecul asta te tine departe de raceala si-ti intareste si sistemul imunitar. Mai poti incerca cu o felie de lamaie invelita in miere, sau picaturi de tinctura de propolis pe o lingurita rasa de zahar. Daca n-ai complexe privind ceapa si usturoiul (stim cu totii ce efecte au astea doua asupra respiratiei), poti sa le adaugi in meniul zilnic, cunoscute fiind pentru efectele avute importiva virusilor. Ca sa eviti totusi problema respiratiei, poti sa le consumi seara, ca sa stii ca n-ai probleme in societate. Sunt recomandate si citricele, pentru ca sunt bogate in vitamina C si, bineinteles, ceaiuri (in special de menta, maces, tei, musetel, soc, etc...), fie sa le bei, fie pentru a face infuzie cu ele, timp de 10 minute.

Astea au fost pentru prevenire. Mai sunt si cazurile in care raceala te-a plesnit peste ochisori. In acele cazuri, exista cateva leacuri pe care le poti incerca si care au si rezultate. Ciorapeii ti-i poti inmuia in tuica de casa (nu d-aia de pufoaica) sau spirt si le iei in picioruse, seara cand te bagi la somnic. Daca raceala vine dupa ea cu tuse si dureri in piept provocate de aceasta, poti incerca cativa cartofi rasi si pusi pe piept. Pentru durerile in gat, amigdalite, fa cat poti de des pe zi, gargara cu ceai sau apa cu sare. Dupa gargara o perioada numai manca si nici nu consuma lichide. Pentru aceleasi dureri in gat, poti sa apelezi si la varza, vreo 2, 3 frunze aplicate pe gat. Mai poti incerca si treaba facuta de mine aseara, adica, iti iei piciorusele si ti le bagi in apa fierbinte (citit-am ca ar fi bine sa pui si ceva sare in apa) timp de vreo 15, 20 de minute, iar apoi, te infofolesti bine si te bagi la somn. Pentru febra, un masaj cu otet de mere sau spirt face o treaba excelenta.

Internetul face minuni in ziua de azi. Si, daca stii cum sa cauti, poti sa gasesti orice informatie doresti. Leacuri babesti exista pe lumea asta cata-frunza-si-cata-iarba, trebuie doar sa stii pe cine sa intrebi si/sau unde sa cauti. Tuturor ne sunt de folos leacurile babeti, oricat de perfecte ne-am crede organismele.



Pana data viitoare, sanatate multa!



Surse: www.produsin.ro si www.gandul.info

4 comentarii:

  1. Si pe mine m-a chinuit toata saptamana o raceala luata dupa orele de bazin, asa ca am stat acasa si am consumat numai ceaiuri de fructe cu lapte si Nurofen :((

    Amy B.

    RăspundețiȘtergere
  2. pulicilina luata pe cale orala e buna ptr raceala si rosu-n gat

    RăspundețiȘtergere