:: Greata academica

Titlu: Greata academica
Autor:: http://sictireli.wordpress.com/
Articol: Greaţă academică
Avem preşedinte academician. Academia Oamenilor de Ştiinţa şi-a deschis porţile pentru Traian Băsescu. Faptul ca Băsescu, în calitate de Primar General al Capitalei a dat aprobare pentru un sediu unde academicienii de ştiinţă să se întâlnească să schimbe ştiinţa înre ei, a fost suficient pentru a primi dreptul de a se îmbrăca în robă de academician.
Motivaţia este de tot râsul. Şi nu vorbim aici despre Academia de Tot Râsul din România, ci de o instituţie de prestigiu. Mă rog, care a fost de prestigiu. De ce mă umflă râsul? Pentru că nu mi-l pot închipui pe Traian Băsescu aşezat la biroul său de Super Primar, cu pixul în mână dând o bulă papală cu patru cuburi de gheaţă:

Noi, Traian Băsescu, prin graţia lui Dumenzeu, Primar şi General al Capitalei, decretez:

Articol Unic. Ce bula mea!

Se dă spre bună şi dreaptă folosinţă şi pe vecie (oare cum s-o zice corect: pe Vecie sau pe Vecernie, o să-l întreb la prima reunuine pe I.P.S. Teodosie -Nota Mea) clădirea viitoarei mele academii.

Semnat anul, zi, data, ora locul.

Traian Băsescu nu putea să facă aşa ceva. Nu pentru că nu ar fi fost capabil. Omul este plin de suprize. Ci pentru că oricât de primar general ar fi fost el, nu putea, cu de la sine putere, că aşa vrea muşchiul lui, să atribuie vreun imobil, fără o documentaţie, fără aprobarea Consiliului General. Dacă a făcut asta de capul său, atunci să ne spună câte astfel de gesturi a mai făcut şi către cine. Că n-am auzit să fi atribuit locuinţe amărâţilor, ălora care la un moment dat îşi instalase corturi în Cismigiu, cu puterea pixului său, prin graţia lui Dumnezeu.
Când văd cu cine este, astăzi, coleg de robă Traian Băsescu, mai că-mi vine să zic: aşa vă trebuie, bre, oamenilor de (ne)ştiinţă. Într-o ţară în care profesorilor li se taie din salariu, cercetătorii aduc eprubete de acasă şi o serie de adevăraţi oameni de ştiinţă, cu studii la cele mai reputate universităţi, unii chiar profesori pe acolo, cu doctorate pe bune, stau pe afară imobilului făcut cadou de Băsescu, mă apucă o greaţă academică.
La viitoarea revoluţie, parcă-l aud şi pe ăsta spunându-i nevestei sale:

- Uite, Maria, ăştia mi-au luat titlul.

- Lasă, Traiane, nu te agita. Nu te merită viermii ăştia. Le-ai dat casă şi ei ţi-au luat titlul de academician. Tocmai ţie care ai ştiut mereu cât H2O să pui în uischi.

- Maria, nu-mi mai aminti de apă că mă ia cu borâturi.
--
Visitor Ip: 78.96.26.92

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu