Ieri - post negru, astăzi - dezmăţ!

IERI AI ŢINUT POST NEGRU ŞI ASTĂZI...

Foarte multe gesturi care ar trebui să fie ale noastre, ale interiorului nostru, au devenit gesturi de imagine. Le facem doar pentru că ni se pare că dă bine să le facem. Nu ne mai gândim că de fapt ele sunt lucruri deosebit de intime, care au ca scop şlefuirea sinelui, a personalităţii.

Cred că a ţine post negru este un act spiritual deosebit... dar dacă te lauzi pe toate drumurile cu asta şi nu mai contează ce faci înainte şi după...

Există foarte multe gesturi din acestea şi cred că aţi întâlnit de multe ori astfel de situaţii. Poate chiar v-aţi surprins pe voi înşivă făcând acest lucru. Recunosc că mi s-a întâmplat să fac ceva doar pentru imagine. De exemplu, atunci când mi-am lăsat plete (demult).

Sunt oameni care se duc la lansări de carte sau la spectacole sau la alte evenimente doar pentru a fi văzuţi că fac acest lucru. Nu contează gestul în sine. Atunci, însă, el nu ajută cu nimic.

Propun un exerciţiu: încercaţi să trăiţi o săptămână fără televizor, fără calculator şi, dacă puteţi, în acea săptămână să citiţi câteva pagini în fiecare zi.

Toată lumea este de acord că trăim într-o lume a imaginii, a spectacolului. Multe lucruri sunt făcute doar pentru a fi văzute. Dar aşa ele nu au nicio valoare în sine, sunt superficiale şi nu ne ajută cu nimic.

În concluzie, să facem doar acele lucruri pe care le simţim şi pe care le dorim cu adevărat şi să ne creăm o imagine adevărată, sinceră, iar dacă acea imagine nu ne place, să ne schimbăm pe noi înşine, pentru că aşa se va schimba şi imaginea. Schimbarea doar a imaginii nu aduce după sine şi schimbarea persoanei. E doar o altă iluzie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu