Scoala cu numele Benito Mussolini


O scoala din Italia ar putea sa poarte numele fostului dictator FASCIST Benito Mussolini

autor: FrontPress 14.07.2012
Un consilier municipal din Pieve Saliceto, o localitate situată în nordul Italiei, a propus ca o fostă şcoală de stat să poarte numele fostului dictator fascist, care a predat la începutul secolului trecut în instituţia respectivă.
În 1902, Benito Mussolini (1883-1945) a fost învăţător în această şcoală primară, transformată de atunci în sală polivalentă, informează Mediafax. Din acest motiv, Giovani Iotti, consilier municipal al PdL (Poporul Libertăţii, fondat de fostul premier Silvio Berlusconi), propune ca imobilul să se numească “Benito Mussolini, învăţător”.
“Nu vreau să glorific figura lui Mussolini ca lider al partidului fascist, ci să o amintesc pe cea de învăţător în şcolile noastre primare”, a explicat consilierul pentru cotidianul regional Resto del Carlino, citat sâmbătă de agenţia Ansa.
“Bătrânii, copiii şi nepoţii celor care i-au fost elevi, au auzit vorbindu-se despre el ca despre un învăţător sever dar bine pregătit”, argumentează el, amintind că Mussolini a revenit în zonă în anii ’30 pentru a inaugura noua şcoală.
Adjunctul primarului Francesco Villani s-a opus acestui proiect: “nu sunt de acord, când Mussolini a venit să viziteze şcoala, era deja un dictator”.
Principalul aliat european al regimului naţional-socialist din Germania, Il Duce a condus Italia din 1922 până în 1943. Benito Mussolini a fost şi întemeietorul ideologiei fasciste, bazate pe autoritarism, naţionalism, corporatism economic, conceptul de identitate colectivă şi supradimensionarea rolului statului centralizat. În 1943 este îndepărtat de la putere printr-o lovitură de stat şi este imediat arestat din ordinul regelui Victor Emanuel al III-lea. Mussolini e eliberat de un comando german condus de temerarul ofiţer SS Otto Skorzeny și pus în fruntea unei entităţi statele nou formate în nordul Italiei, Republica Socială Italiană, până când este capturat şi ucis de gherilele comuniste în 28 aprilie 1945, cu două zile înainte ca liderul de la Berlin, Adolf Hitler, să se sinucidă în buncărul său din capitala Reich-ului. O lege italiană datând din 1952 condamnă apologia fascismului. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu