MINERIADA IN SPANIA !


MINERIADA made in SPAIN (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 11.07.2012
Minerii spanioli nu se lasă. Dacă de săptămâni întregi – de când protestează – guvernul nu-i bagă în seamă, ei s-au hotărât să facă un “marş negru”, potrivit Jurnalului TVR. 
Minerii spanioli au mers pe jos până la Madrid, să-şi spună păsul chiar din centrul capitalei. Executivul refuză deocamdată să-şi schimbe deciziile şi va tăia multe dintre subvenţiile acordate până acum sectorului minier.
După ce s-au bătut cu forţele de ordine şi au blocat şosele şi căi ferate, săptămâni la rând, minerii spanioli au decis să o ia la pas către Madrid ca să bată la uşa guvernului.
Peste 200 de mineri au mers pe jos 400 de kilometri. Marşul negru, cum a fost numită acţiunea minerilor, a început în 22 iunie şi cele două coloane de protestatari au ajuns deja în preajma capitalei. Marţi seara vor pătrunde în Madrid până în Puerta del Sol, având asupra lor şi lanternele lor de miner. Miercuri, marşul minerilor se va încheia în faţa ministerului Industriei unde sunt aşteptaţi peste 25.000 de sindicalişti care vor veni cu autobuzele. Minerilor li se vor alătura şi funcţionari publici precum şi membri ai Mişcării Indignaţilor 15Mai.
Pentru minerii din nordul Spaniei, reducerea cu 63% a subvenţiilor care se acordau exploatării cărbunelui este o lovitură fatală.
Ei susţin că reducerea fondurilor cu 200 de milioane de euro va afecta peste 300.000 de persoane şi multe mine se vor închide, în timp ce regiuni întregi vor suferi o scădere puternică a activităţii economice.
Guvernul nu s-a aratat încă dispus să le dea mai mulţi bani minerilor, iar ministrul Industriei din Spania, Jose Manuel Soria, a spus că industria mineritului este în continuare cea care primeşte cel mai mare buget. O corespondenţă TVR Info de la Madrid, semnată Felix Damian
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu