Generalul om de afaceri


Generalul om de afaceri mercenar Wesley Clark la curtea premierului Victor Ponta

autor: FrontPress 06.07.2012
Ştirea că generalul american Wesley Clark, vinovat de crime de război împotriva sârbilor din Kosovo, a ajuns consilierul premierului Victor Ponta nu m-a mirat foarte tare. Cum pe vremurile medievale sau fanariote facţiunile boiereşti cumpărau dregători şi viziri otomani din jurul sultanului de la Istanbul pentru sprijin politic, aşa azi partidele politice USL sau PDL cumpără cu favoruri economice pe politicienii americani – noua Înaltă Poartă. Băsescu şi PDL au sprijinul “omului de afaceri” Gitenstein, pseudo-ambasadorul american la Bucureşti pus pe trafic de influenţă în favoarea companiilor RMGC şi Chevron, iar USL pe cel al generalului Wesley Clark, care a făcut un război în Balcani ca să deruleze afaceri profitabile la Priştina.
Foşti oficiali americani şi europeni în timpul bombardamentelor criminale ale NATO asupra Iugoslaviei din 1999, precum Madeleine Albright, Wesley Clark sau Bernard Kouchner, sunt în prezent membri în conducerile unor companii care derulează afaceri profitabile în Kosovo, scrie Blic. Ultimul care a realizat că revenirea în Kosovo ar putea fi foarte profitabilă este generalul în rezervă Wesley Clark, comandantul suprem al trupelor aliate din Europa în timpul bombardamentelor asupra Iugoslaviei, în 1999. Clark, care este directorul unei companii canadiene din sectorul energetic, NVDT, a cerut, recent, autorităţilor de la Priştina o licenţă pentru exploatarea rezervelor de cărbune. Când mass-media de la Priştina se referă la foşti oficiali ca ”prieteni ai Kosovo” înseamnă că aceştia sunt pe statul de plată al autorităţilor din provincie. ”Asta înseamnă fie bani, fie privilegii pentru a-şi derula afacerile în Kosovo”, potrivit unor surse citate de Blic via Front Press.
Generalul Wesley Clark este un om de afaceri veros, care nu s-a dat în lături să facă un război pentru ca la pensionare să primească sinecuri financiare grase de la state create artificial, ca şi Kosovo. Să nu uităm şi de Tony Blair, care în numele democraţiei a adus războiul în Irak ca să fie apoi numit absolut în toate consiliile de administraţie ale companiilor petroliere ce exploatau petrolul de la Bagdad pe sume fabuloase. Aşa că cinismul acestor asasini economici ca Wesley Clark ce pornesc războaie în numele democraţiei pentru a avea avantaje materiale personale mă scârbeşte. Numirea ca şi consilier economic a lui Wesley Clark la Palatul Victoria face parte din jocul politic american de implicare în treburile interne şi politica de la Bucureşti, pentru a se atrage foloase materiale economice strict în favoarea SUA. Am sentimental că trăim vremurile anilor 50 în plină era stalinistă, numai că s-au schimbat vectorii politici: nu mai sunt la comandă komisarii bolşevici şi consilierii sovietici de la Moscova, ci foştii generali în rezervă pe post de consilieri asasini economici la Palatul Victoria paraşutaţi de la Washington. “Diplomatul” american Gitenstein e cel mai prost exemplu cum se implicau ambasadorii sovietici din vremea lui Dej în politica internă a României din anii 50. Obama se poartă acum faţă de România cum se comporta Stalin în 1945. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

2 comentarii:

  1. Mereu am crezut ca a fi om de afaceri este mai mult o trasatura de caractor ce nu are nici o legatura cu job ul pe care il ai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scopul scuza mijloacele. :) Odorica

    RăspundețiȘtergere