Criminal de razboi !


CRIMINAL DE RAZBOI devenit consilier al premierului VICTOR PONTA

autor: FrontPress 05.07.2012

Premierul Victor Ponta l-a prezentat joi la Guvern pe generalul american în rezervă Wesley Clark, anunţând că acesta a acceptat să îl consilieze pe probleme strategice, de securitate şi economie.
“Am avut azi o primă întâlnire şi o primă discuţie în care cele mai importante teme s-au referit la investiţii şi potenţialul României în zona energiei şi în zona agriculturii. Bineînţeles, am dezbătut şi probleme politice, dar mi-am cerut scuze că domnia sa vine într-un moment politic tensionat, însă strategie înseamnă termen lung şi sper să beneficiez foarte mult din experienţa şi cunoştinţele unei personalităţi ca domnia sa”, a declarat Ponta, citat de Jurnalul Naţional.
La rândul său, generalul Clark s-a arătat onorat că poate ajuta guvernul şi pe cetăţenii României: “E o onoare să fiu aici, cu dumneavoastră, în România şi sunt foarte entuziasmat de oportunitatea pe care România o oferă lumii cu potenţialul său economic solid în domeniul energiei, al mineralelor strategice şi mai ales în agricultură”.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, Wesley Clark este consilier personal onorific al premierului, nu va fi remunerat şi nu va participa la şedinţele Cabinetului.
În vârstă de 68 de ani, Wesley Kanne Clark, s-a retras din armata americană în 2000, după o carieră de 34 de ani, începută în 1966, odată cu absolvirea Academiei West Point. A fost rănit în timpul războiului din Vietnam, apogeul carierei fiind atins în 1997, când a fost numit cmandantul suprem al forţelor NATO din Europa.
În această calitate a condus operaţiunile alianţei nord-atlantice în timpul războiului din Kosovo, care au vizat retragerea forţelor sârbe din provincia separatistă şi sprijinirea teroriştilor musulmani albanezi. Clark a comandat practic campania criminală din 1999 a NATO de bombardare a obiectivelor sârbeşti din fosta Iugoslavie. Acesta a lansat şi sintagma “victime colaterale”, referindu-se astfel cu cinism la civilii sârbii ucişi de avioanele americane. Tot Wesley Clark a dat ordinul de a ataca aeroportul din Priştina, imediat după ce acolo au aterizat trupe ale Federaţiei Ruse.
După retragerea din armată, generalul Clark a început o afacere profitabilă în domeniul bancar. Acum este co-preşedinte al unei organizatii de lobby în zona energiei, Growth Energy, şi face parte din consiliul de conducere al BNK Petroleum. Deasemenea a cerut recent autorităţilor din Kosovo o licenţă pentru exploatarea rezervelor de cărbune pentu una din companiile sale.
Potrivit vicepresedintelui PDL Sever Voinescu, Wesley Clark are interese în exploatarea gazelor de şist din Romania. Când era în Opozitie, PSD a făcut campanie pentru interzicerea exploatării gazelor de şist din România. Sursa: FrontPress.ro

2 comentarii:

  1. ... si câte si mai câte! De ce trebuie sa se trezeasca oamenii asa de târziu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa suntem noi ! Lasa-ma sa te las !
    Dar poate daca Ponta are incredere in el, ca are "experienta", sa nu ne termine si pe noi !:))) Mai ales ca face treaba asta gratis !:(
    O zi plina de sens, Odorica

    RăspundețiȘtergere