Acuzatie


JO 2012 – Un campion acuza: Suntem discriminati fiindca suntem heterosexuali

autor: FrontPress 17.07.2012

Sportivul australian Russell Mark, specialist în proba de tir, a ajuns, luni, furios la Londra, din cauza faptului că forul olimpic din ţara sa i-a interzis să stea în aceeaşi cameră cu soţia lui, Lauryn, de asemenea componentă a lotului de tir, pe durata Jocurilor Olimpice.
Potrivit lui Russell Mark, care va lua partea la cea de-a şasea ediţie a JO, această interdicţie a fost decisă de oficialii Comitetului Olimpic Australian (COA), după ce Lauryn a apărută într-o revistă pentru bărbaţi, Zoo, îmbăcată într-un costum de baie şi ţinând în mână o puşcă de vânătoare.
Ea a apărut în această ipostază sexy pe coperta revistei de luni, în urma unui pariu pierdut cu soţul ei, iar sumele de bani obţinute au fost donate unui spital din Melbourne.
Mark, 48 de ani, consideră că ei sunt sancţionaţi astfel pentru statutul lor de cuplu căsătorit. “Partea proastă e că există o groază de cupluri gay în echipa olimpică şi acestea pot împărţi aceeaşi cameră, în timp ce noi suntem discriminaţi pentru că suntem heterosexuali. Ceea ce a enervat COA mai mult decât orice a fost şedinţa foto. E prea mult pentru ei să suporte”, a declarat Mark unui post de radio australian.
Nick Green, şeful misiunii olimpice australiene, a respins acuzaţiil de discriminare a heterosexualilor, precizâd faptul că s-ar fi creat un efect de domino, dacă s-ar fi făcut o excepţie în acest caz.
Mark Russel este medaliat cu aur la Atlanta şi cu argint la Sydney, în proba de talere, şi numele său a figurat printre cele ale posibililor purtători ai drapelului Australiei la festivitatea de deschidere a JO.
El nu este la primul conflict cu forul olimpic australian. În luna mai, Mark a declarat că ar putea defila într-un “mankini” la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. El a explicat că a pierdut un pariu legat de un meci de fotbal australian, astfel că ar trebui să poarte la deschiderea JO un costum de baie minimalist făcut celebru de actorul britanic Sacha Baron Cohen în filmul “Borat”.
“Am anunţat asta. Oricum, mulţi oameni s-ar gândi că un mankini ar putea arăta mai bine decât uniformele pe care trebuie să le purtăm, aşa că nu ştiu dacă este ceva atât de rău”, a spus sportivul râzând, la un post de radio local. De pe Romania TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu