Ponta si Basescu


Ponta si Basescu: mascaricii circului politic

autor: FrontPress 02.07.2012
Săptămâna trecută toate programele de ştiri erau înecate de numele celor doi măscărici politici, premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu. Oriunde mă uitam era imposibil să nu se aducă vorba de faptul că Ponta a mers la consiliul european în locul lui Băsescu, că acesta din urmă a declarat că România are un reprezentant fals şi ilegal la consiliul respectiv şi aşa mai departe. Singura opinie pe care am putut să mi-o creez cu ocazia acelui eveniment a fost aceea că cei care guvernează politica românească nu sunt doar nişte trădători, ci mai ales nişte imbecili, nişte bufoni, măscărici în toată regula.
Ce altă opinie puteam să-mi fac în momentul în care preşedintele şi primul ministru se ceartă între ei pentru a reprezenta ţara la consiliul european? Doar aceea că amândoi sunt nişte copii de grădiniţă care se ceartă pentru o acadea, care-i mai tare şi care o merită mai mult. O astfel de situaţie nu face decât să distrugă şi mai mult credibilitatea, deja compromisă, a clasei politice. Nu am mai văzut până acum o situaţie asemănătoare în viaţa publică a unui alt stat, un preşedinte şi un premier să se certe pentru a merge la consiliul european, dar na, toate au un început în ţara în care ”totul e posibil, dar să schimbi ceva e aproape imposibil”.
Plagiatorul socialist şi vânzătorul de flotă pdl-ist au pierdut o zi întreagă acuzându-se reciproc pentru a ocupa un scaun la consiliul european, pentru a-şi arăta ”muşchii” în faţa presei, a românilor şi a altor politicieni corupţi. Cu amuzament mi-au adus aminte de un individ care tot venea pe la sală şi căuta mereu, după ce trăgea de fiare, să-şi arate muşchii în faţa fiecărui om prezent. Cam aşa a ajuns clasa politică, exact în felul în care o reprezintă cei doi măscărici de bază, Ponta şi Băsescu.
Bine-nţeles că din punct de vedere legal Traian Băsescu era singurul îndreptăţit să meargă acolo, cu excepţia cazului în care i-ar fi acordat permisiunea premierului, lucru afirmat şi de către Curtea Constituţională. Totuşi să faci un întreg circ pe baza acestui lucru nu arată altceva decât prostia politicienilor cât şi eşescul ”democraţiei” româneşti, ”democraţie” care a dezbinat cu succesul neamul românesc şi politica românească în faţa exteriorului. Putea la fel de bine să se înţeleagă într-un fel cu confratele său mafiot, măcar să nu facă de râs România pentru a nu ştiu câta oară, dar mă rog. Orgoliul celor doi politicieni nu putea să fie pus după imaginea unui stat, a statului român, sau ce o mai fi român în el.
Că tot am adus vorba de toată tărăşenia cu Curtea Constituţională, în evenimentul ăsta nu putea să lipsească presa care s-a făcut din nou de râs, arătându-şi ipocrizia tipică. Adică, ce s-a întâmplat ? Curtea Constituţională a zis că Ponta nu avea că căuta la consiliul european, acolo trebuind să meargă preşedintele ca şi însărcinat cu politica externă a României, dar presa a sărit de cur că acum şi Curtea Constituţională funcţionează după cheremul lui Băsescu. În plină guvernare psd-istă Băsescu controlează aceeaşi curte care în trecut i-a oprit o mulţime de decizii imbecile, atunci ea era bună pentru presă, acum e manevrată politic. De asta nu suport ”democraţia” românească, aici îşi dau cu opinia toţi imbecilii şi sunt promovaţi toţi măscăricii.
Partide politice au existat mereu, uneori s-au aflat două partide la guvernare, dar nu-mi aduc aminte să se fi certat vreodată pentru a reprezenta România undeva. Ştiau cine are o astfel de atribuţie şi îşi vedeau de ale lor. Ponta şi-a manifestat apucăturile totalitare şi Băsescu nu a făcut nimic să-l oprească sau măcar să se înţeleagă, aşa că au făcut circul ăsta penibil cu care va trebui să ne obişnuim. În România este întotdeauna anarhie.
Nu ştiu ce mai rămâne de scris în încheiere. În fruntea politicii româneşti sunt doi măscărici care simbolizează pe deplin viaţa publică românească. Politica noastră a devenit un circ, presa noastră este formată din bufoni, masele sunt îndobitocite pe zi ce trece atât la televizor cât şi în instituţiile de învăţământ, ce mai putem cere ? Aici vedem moştenirea lui Ilici şi mai ales faptul că toţi politicienii sunt la fel, mânaţi doar de interese personale. De Alexandru Suditoiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu